Evenimentul Zilei > Justitie > Mama ACUZATĂ că şi-a răpit copilul din Canada, Ana Maria Nedelcu, află luni dacă va fi EXTRĂDATĂ
Mama ACUZATĂ că şi-a răpit copilul din Canada, Ana Maria Nedelcu, află luni dacă va fi EXTRĂDATĂ

Mama ACUZATĂ că şi-a răpit copilul din Canada, Ana Maria Nedelcu, află luni dacă va fi EXTRĂDATĂ

Curtea de Apel Bucureşti decide luni extrădarea Anei Maria Nedelcu, acuzată că şi-a răpit copilul pe care l-a născut în Canada şi adus în România.

Ana Maria Nedelcu a fost pusă sub arest în data de 13 aprilie, după o decizie judecătoarească de la Curtea de Apel Bucureşti, deşi procurorii de pe lângă Curtea de Apel nu scolicitaseră asta. Aceasta este urmăritp penal de autorităţile canadiene pentru sâvârşirea faptei de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, fapt ce se poate pedepsi cu închisoare de până la 10 ani.

În documentele emise de autorităţile canadiene este înscris că în 2014 Ana Maria Nedelcu a plecat în România împreună cu copilul său minor, astfel încâlcând ordinul de custodie emise de instanţa canadiană, documente ce prevăd că drepturile părinteşti erau exercitate de către ambii părinţi.

In legislatia penala romana infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorilor este pedeapsita cu inchisare de la o luna la 3 luni sau amenda.

După decizia de astăzi, mama acuzată de răpire va trebui să meargă la Autoritatea pentru Protecşia Copilului unde minorul va spune dacă doreşte să se întoarcă în Canada la taăl său sau să rămână cu mama. Între timp, bărbatul a venit în România şi, potrivit avocatei sale, va face tot ce-i stă în putinţă să-şi ia copilul în Canada, scrie hotnews.ro