Mali: Președintele interimar, băgat în spital de manifestanți furioși

Mali: Președintele interimar, băgat în spital de manifestanți furioși

Sute de manifestanți furioși au forțat intrarea în sediul preşedintelui interimar al statului Mali, Dioncounda Traoré, pe care l-au a fost lovit, rănindu-l grav. Acesta fost transportat, inconștient, la spital, însă viața sa nu este în pericol, au anunțat surse din cadrul juntei militare. Alte trei persoane au fost ucise.

Sute de oameni au protestat ieri în fața palatului prezidențial din Bamoko, nemulțumiți că puterile regionale au stabilit un acord ce prevede prelungirea perioadei în care președintele interimatr poate rămâne la putere. Demonstranții înarmați cu bastoane și pietre au blocat străzile și au intrat cu forța în palatul prezidențial.

Acordurile convenite după lovitura de stat militară din 22 martie prevăd, între altele, desemnarea lui Dioncounda Traoré ca şef al tranziţiei timp de un an, începând de astăzi, când expiră cele 40 de zile de interimat prevăzute de Constituţie. Comunitatea economică a statelor africane de vest (Cedeao) a promis că va trimite la Mali o forță de 3000 de oameni pentru a ajuta la restabilirea autorității  în jumătatea nordică a țării, care, la 22 martie, a căzut în mâinile rebelilor tuaregi din Azawad și a islamiștilor al Qaida din Magrebul islamic.

Ne puteți urmări și pe Google News