Prezent la Botoșani, acesta a spus că situația din sectorul sanitar este foarte gravă, fapt pentru care așteaptă ca ancheta Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să lămurească situația, conform Agerpres.

“Cine crede că în România infecțiile sunt doar în 50 de spitale este naiv. Marea majoritate a spitalelor sunt pline de infecții. Ce ați văzut, raportări de 50 de spitale cu infecții, se referă la spitale mari, care au și laboratoare, care au și epidemiolog. Vreți să vă imaginați ce e în spitalele mici, unde testul nu l-a făcut nimeni? Lucrurile sunt extraordinar de grave. Mi-aș dori mult ca ancheta Parchetului General să nu ocolească toate aspectele astea care s-au întâmplat”, a declarat fostul șef al statului.

“Acum, mafia din sănătate a fost îngenunchiată. A fost îngenunchiată de realitățile descoperite de populație, dar ticăloșia mare, ticăloșie pentru care PSD și PNL nu mai au ce căuta în viața publică, este că au avut la dispoziție un raport despre situația din sănătate încă din 2008, raportul unei comisii prezidențiale, care la pagina 48 vorbea clar despre problemele de infecții din spitalele noastre și că cei mai afectați sunt copiii, vârstnicii, dar și cei care sunt într-o stare gravă. A urmat un proiect de lege a sănătății, în care mafia din sănătate a reușit să dezinformeze populația și, în loc să îmi susțină proiectul și pentru a fi trecută legea prin asumarea răspunderii, au făcut eroi din cei pe care îi păcăleau cu nerușinare. A ieșit populația în stradă și a îngropat legea sănătății care ar fi pus sistemul de sănătate în stare concurențială, alocarea banilor în stare concurențială în funcție de performanța spitalelor și care ar fi adus bani privați în sistemul de sănătate", a mai precizat Traian Băsescu.