În urma recentelor demisii, arcul guvernamental se mai bazează doar pe 163 de deputați, în condițiile în care numărul minim pentru asigurarea majorității este 165.

Drept urmare, actuala situație îl aduce pe Dragnea la mâna lui Kelemen Hunor, care va negocia la sânge orice sprijin parlamentar, ca de fiecare dată. Potrivit surselor noastre, Dragnea și Hunor urmează să se întânească, zilele acestea, pentru a începe negocierile, după ce primele tatonări au avut deja loc, la nivelul grupurilor parlamentare.

 

Probleme spinoase

Însă situația se complică de la o zi la alta, pe fundalul solicitărilor cu damf electoral ale UDMR, solicitări lansate în plin An Centenar și care aduc mari probleme de imagine partenerilor politici ai Uniunii, așa că se anunță tratative de durată, ceea ce nu este absolut deloc liniștitor pentru Dragnea, care are nevoie de majoritate acum și aici, cu atât mai mult în perspectiva viitoarei moțiuni de cenzuă a opoziției.

Probleme continuă să aibă Dragnea și pe linie de partid, în pofida recentelor epurări și reglări de conturi, gruparea baronilor contestatari – Paul Stănescu, Mihai Tudose, Marcel Ciolacu, laolaltă cu exclușii Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu – controlează aproximativ 20 de parlamentari la o primă strigare. Firește, Liviu Dragnea ia în calcul o serie de racolări și de oferte destinate deputaților care s-au raliat la gruparea rebelă.

 

Te-ar putea interesa și: