Evenimentul Zilei > Actualitate > Majoritatea femeilor din lume ar face sex în fiecare zi!
Majoritatea femeilor din lume ar face sex în fiecare zi!

Majoritatea femeilor din lume ar face sex în fiecare zi!

Aceasta este una dintre concluziile unei anchete sociologice efectuată la solicitarea societăţii germane Bayer Chering Pharma, şi având ca scop găsirea cauzelor principale ale insatisfacţiei sexuale a femeilor din diverse ţări.

Astfel, s-a dovedit că femeile din Arabia Saudită şi America Latină acordă relaţiilor intime o atenţie mult mai mare decat femeile din alte ţări.

Specialistii atrag atenţia că lipsa relaţiilor sexuale frecvente se reflectă negativ în starea de sănătate a femeii. Cele mai multe  dintre participantele la studiu au declarat că sexul le dă o mai mare încredere de sine, le face să se simtă mai frumoase şi mai dorite.

Le ajută să ardă calorii

Un alt studiu arată că femeile sunt dispuse să aibă relaţii sexuale la sfârşitul unei zile lungi şi obositoare, pentru că sunt convinse că acesta este un mod de a pierde în greutate.

Cercetările arată că 76% dintre femei sunt dispuse să includă în rutina nocturnă activitatea sexuală dacă sunt de părere că le ajută să ardă calorii, scrie dailymail.co.uk.

Aproape două treimi dintre femeile care au abonamente la săli de sport au declarat că sunt mai fericite atunci când fac sex sau curăţenie dacă aceste activităţi le ajută să ardă acelaşi număr de calorii ca o şedinţă la sala de fitness.

"O jumătate de oră de relaţii sexuale ajută la arderea a 150-250 de calorii şi poate ajunge chiar la 350 de calorii, în funcţie de cât de activă este persoana" spune Kerry McCloskey, autoarea cărţii "Dieta bazată pe sex".

Celebrităţile vorbesc despre dieta bazată pe sex de mulţi ani. Actriţa din "Sex and the City" Kim Cattrall spune că activitatea sexuală este una dintre metodele folosite de ea în dietă, alături de exerciţiie Pilates şi antrenorul personal de sport, iar cântăreaţa Mel B spune că această dietă a ajutat-o să slăbească după naştere.