Când tinerele nord-coreene au intrat, luni, în Centrul de Hochei Kwangdong din orașul Gangneung din Coreea de Sud, mulțimea nu s-a putut abține și a început să strige, scrie The Guadian. Spectatorii nu au întârziat niciun minut și au scos telefoanele mobile pentru a le face poze majoretelor lui Kim Jong-un. În mod clar, ele au fost atracțiile principale și nu meciul de hochei care se desfășura între timp.

 

 

A fost pentru prima oară pentru mulți sud-coreeni când au avut ocazia să își vadă vecinii în carne și oase. Oficial, Seulul și Phenianul rămân, oficial, în stare de război. În timpul meciului dintre Suedia și Coreea Unită, echipa unică a Nordului și Sudului, majoritatea fanilor au încercat să se apropie de tinere și să facă poze.

 

Cele peste 180 de majorete se împărțiseră în șase grupuri separate, iar spectacolul lor era sincronizat perfect, la fel ca spectacolele comuniste. Purtând măști cu „tatăl” Coreei de Nord, Kim Ir-sen, femeile au amintit ce înseamnă cultul personalității, într-o țară care nu îl cunoaște decât din poze.

Sursa: The Guardian

 

Totuși, în spatele zâmbetelor se ascunde, probabil, îngrijorare. Majoretelor lui Kim Jong-un le este interzis să povestească la întoarcere ce au văzut, iar, în 2005, 21 de majorete au ajuns în detenție pentru istorisirile lor din Sud.