Evenimentul Zilei > Social > „Maitreyi”, o piesă în dublă abordare
„Maitreyi”, o piesă în dublă abordare

„Maitreyi”, o piesă în dublă abordare

Astăzi și mâine, de la ora 20:00, la Ploiești și la Galați (la Casele de Cultură ale Sindicatelor), spectatorii o vor putea vedea pe Maia Morgenstern , în rolul iubitei lui Eliade, într- o piesă regizată de Chris Simion- Mercurian.

 E greu de crezut că e cineva care să nu a auzit de „Maitreyi”. Prima întâlnire cu ea o ai în liceu, romanul lui Mircea Eliade fiind „lectură obligatorie”. O a doua întâlnire o ai mai târziu, pe la vreo 30 de ani, când simți nevoia să recitești frumoasa poveste de dragoste. El a scris „Maitreyi”, iar ea a scris, în replică, „Dragostea nu moare”, revoltată fiind de apariția romanul lui și de toate fanteziile de amor pe care Eliade le mărturisise. Spectacolul are la bază o dramatizare dublă realizată după romanul lui Eliade, cu intervenții din replica lui Maitreyi Devi, o premieră pe scena de teatru. Aylin Cadir joacă rolul iubitei lui Eliade în varianta tânără, pentru ca Maia Morgenstern să ducă pe umeri o „Maitreyi” la 60 de ani. Le dă replica un Eliade interpretat de Vlad Zamfirescu.

Ce se mai joacă

BUCUREȘTI: Astăzi și mâine, de la ora 19:00, la Teatrul Unteatru, puteți vedea piesa „La țigănci”. Din distribuție fac parte: Richard Bovnoczki și Liviu Pintileasa. Preț bilet: 30 de lei

BUCUREȘTI: Mâine, de la ora 20:00, la TNB, se joacă „Crima din strada Lourcine”, cu Marius Manole și István Téglás. Preț bilete: 40 lei, 20 lei

BUCUREȘTI: Miercuri, de la ora 19.00, la Teatrul Bulandra, sala „Toma Caragiu”, se joacă „Pescărușul”. Biletele costă 60 lei, 40 lei și 20 lei.