„Nu are nicio legătură aspectul intern care mă priveşte cu această vizită (n.r. – a preşedintelui Klaus Iohannis în SUA) şi cu calitatea diplomaţiei exercitată aici. Este un lucru firesc să te prezinţi în faţa Parlamentului, nimeni nu are de ascuns ceva sau vreo inhibiţie din acest punct de vedere. Chiar aştept cu plăcere aceste audieri”, a declarat, George Maior, citat de Agerpres.

Diplomatul este aşteptat săptămâna viitoare la audieri în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

În 23 mai, preşedintele Comisiei, Mihai Fifor, a anunţat că fostul şef al SRI George Maior va fi invitat pe 6 iunie la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Câteva zile mai târziu, Fifor preciza că a primit o scrisoare din partea ambasadorului Maior.

„Am avut şi o convorbire telefonică. Nu este secret. Am fost sunat marţi de domnul ambasador care a spus că nu va fi în ţară mai devreme de data de 12 (iunie – n.r.) şi a solicitat ca audierea, pe care noi o dorim, să aibă loc pe data de 12. Membrii comisiei au fost de acord cu acest lucru”, preciza Fifor, la finalul lunii mai.

Până acum, în Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 au fost audiați jurnalistul Dan Andronic, fostul candidat la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană, fostul șef de campanie al acestuia – Viorel Hrebenciuc, foștii secretari de stat din Ministerul Afacerilor Interne în 2009 – Mihai Capră, Marian Tutilescu și Dan Fătuloiu, Eugen Tomac – coordonatorul Departamentului Românilor de Pretutindeni în 2009, fostul ministru PDL de Interne care era suspendat la data prezidențialelor din 2009 – Vasile Blaga, fostul ministru interimar de Externe în perioada prezidențialelor din 2009 – Cătălin Predoiu, şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) – Marcel Opriş, fostul ministru de Externe și fostul ambasador la Paris – Teodor Baconschi, fostul selecţioner – Anghel Iordănescu, fostul primar al Sectorului 2 – Neculai Onțanu, fostul senator PSD și ministru al Transporturilor – Dan Șova, fostul parlamentar PNL – Dan Radu Rușanu, fostul președinte al PDL Dolj – Radu Berceanu și fostul șef al campaniei PDL de la alegerile din 2009 – Gheorghe Flutur. 

Jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea.