Maidanezii mutilează încă un copil

Maidanezii mutilează încă un copil

O fetiţă din Petroşani a fost atacată de câini vagabonzi, care i-au sfâşiat arcada.

Copilul a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani în stare de şoc, cu arcada sfâşiată. Incidentul a avut loc în apropierea unui restaurant unde, spun mai mulţi martori, animalele sunt hrănite de proprietarul restaurantului.

Fetiţa se plimba împreună cu două prietene în zona Parcului Central „Carol Schreter“, în momentul în care a fost atacată de maidanez. Prietenele ei au luat-o la fugă. Ea s-a speriat şi a rămas pe loc. Norocul ei: prin zonă trecea un bărbat care a scos-o din colţii câinelui. „Am văzut câinii chiar în momentul când au atacat fetiţele şi am fugit spre ele. Până când am ajuns şi am intervenit, fetiţa cea mică a fost muşcată“, spune bărbatul care a salvat-o.

„Fetiţa a ajuns la noi, la urgenţă, cu o plagă muşcată în zona arcadei, chiar deasupra ochiului. Era în stare de şoc şi plângea. I-am acordat primele îngrijiri şi acum este în afara oricărui pericol, dar va rămâne o vreme sub şoc“, spune medicul Cătălin Popa, şeful SMURD Valea Jiului. Părinţii fetiţei nu au depus încă nicio plângere, iar autorităţile locale se mulţumesc să dea vina pe legi, deşi numărul maidanezilor a crescut îngrijorător.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Există legi care interzic acum eutanasierea câinilor comunitari. Voi declanşa o anchetă şi cine se face vinovat va fi sancţionat, pentru că există foarte mulţi oameni care îi adună pe lângă blocuri sau chiar pe lângă restaurante, cum au fost aceştia şi, sub pretextul că îi adoptă, îi hrănesc şi îi lasă liberi“, a declarat primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Cei de la poliţie s-au autosesizat, chiar şi în lipsa unei plângeri din partea părinţilor. „Cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă să fie acuzaţi de vătămare corporală din culpă“, a spus comandantul Poliţiei Municipiului Petroşani, Florin Nicolae. Patronul restaurantului, Gabriel Bobârcă, ne-a declarat că, ieri-dimineaţă, au venit hingherii şi au ridicat haita de câini pe care o hrănea. „Câinii nu erau ai mei. Eu doar le dădeam mâncare, cum le dau şi alţii. Oricum, nu-mi explic ce s-a întâmplat. Niciodată nu au fost agresivi“, ne-a declarat patronul.

În municipiul Petroşani există un adăpost pentru câinii comunitari, dar autorităţile locale spun că este plin şi că foarte mulţi oameni vin şi răscumpără patrupedele pe care mai apoi le lasă libere pe străzi. Există deja la poliţie câteva sute de plângeri din partea oamenilor. DOSARUL „VALENTINA“

Caz închis: nimeni nu e de vină Dosarul „Valentina“ de la Secţia 5 Poliţie Constanţa este aproape închis. Poliţiştilor le e greu să stabilească cine e de vină că Valentina Ţigănuş, o fetiţă în vârstă de 6 ani, a fost omorâtă de o haită de câini, pe un maidan din apropierea casei. Comisarul-şef Aurelian Ispir spune că legea nu-i permite să împuşte maidanezii, aşa cum au cerut localnicii.

„Ce putem noi face este să verificăm al cui este terenul şi să solicităm proprietarilor să ia măsuri împotriva câinilor fără stăpân“, spune comisarul-şef. La rândul lui, primarul din Agigea, Ion Ioniţă, caută oferte de biobaze în Constanţa şi Eforie unde să ducă maidanezii.

„Până nu se va face ceva la nivel de judeţ, nu se întâmplă nimic, vorbim de pomană. Vreau să propun înfiinţarea unor biobaze după modelul gropilor ecologice din diverse zone ale judeţului“, a declarat el. Primarul crede că vor apărea o mulţime de avocaţi voluntari care vor sări în apărarea familiei Ţigănuş. „Rămân la părerea mea: au şi părinţii o vină că nu şi-au supravegheat copilul“, spune el. (Feri Predescu)

Citiţi şi Caut avocat isteţ