Evenimentul Zilei > EVZ Special > Maica Domnului în flăcări: Black Lives Matter se ține de cuvânt
Maica Domnului în flăcări: Black Lives Matter se ține de cuvânt

Maica Domnului în flăcări: Black Lives Matter se ține de cuvânt

Un grup de catolici a mers miercuri seara să se roage lângă o statuie a Fecioarei Maria care a fost incendiată în weekend și care se află în fața unei biserici din parohia Saint Peter, în cartierul Dorchester din Boston.

Grupul, alcătuit din circa o sută de credincioși, condus de părintele John Currie, a inclus membrii ai parohiei, preoți, călugări și călugărițe.

Aceștia au rostit rugăciuni în mai multe limbi: engleză, spaniolă, portugheză, latină și au avut cuvinte de iertare și binecuvântare față de „persoana sau persoanele” responsabil de incendierea statuii.

La un moment dat, părintele Currie, citat de Breibart, a spus:

„Vă iubim, vă iertăm și suntem aici pentru a vă fi de folos și de ajutor în orice ați avea nevoie.”

Unul dintre participanți, directorul Radiolului Catolic din Boston, Louis Murray, a postat mai multe imagini și a transmis evenimentul pe rețelele sociale, înfățișând mulțimea care a înconjurat statuia ce prezenta încă urme ale focului, și a pus flori.

El a postat și imagini cu călugări și călugărițe purtând măști de protecție, în conformitate cu regulile impuse de municipalitate.

Vandalismul asupra statui Fecioarei Maria face parte din recentul val de atacuri îndreptate împotriva credinței și simbolurilor creștine.

Misiunea Sfântul Gavriil din Los Angeles, veche de 249 de ani, a fost incendiată pe 11 iulie, iar cuvântul „idol” a fost mâzgălit pe o statuie a Fecioarei Maria de la școala și seminarul preparatorii de la Catedrala din Queens, pe 10 iulie.

La Ocala, în Florida, un bărbat a intrat cu mașina în porțile bisericii catolice Regina Păcii, după care a incendiat-o și a provocat alte distrugeri, tot pe 11 iulie.

La Boston, forțele de poliție continuă să ancheteze incendierea criminală a statuii, în cursul căreia un suspect a aprins flori de plastic între mâinile Fecoarei Maria.

Părintele John Currie a spus mulțimii adunate în jurul statuii că astfel de atacuri reprezintă o oportunitate pentru membrii bisericii de „a fi un exemplu purtând lumina păcii, speranței și iubirii” pentru țară, pe fondul distrugerilor și explicând că acesta este răspunsul pe care „Maica Domnului îl vrea de la noi”.

Shaun King, unul dintre liderii mișcării Black Lives Matter, a cerut tuturor adepților și simpatizanților acestei mișcări să dărâme și să distrugă statuile și icoanele în care Iisus Hristos, Maica Domnului și sfinții sunt reprezentați ca persoane albe.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: