Maia Sandu, vizită în Germania. Va primi o distincție importantă

Maia Sandu, vizită în Germania. Va primi o distincție importantă

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua, în perioada 17-18 mai curent, o vizită de lucru în Republica Federală Germania. Vizita subliniază angajamentul continuu al Republicii Moldova și al Germaniei pentru consolidarea relațiilor bilaterale în contextul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite într-un comunicat președinția.

Maia Sandu va aborda subiecte cum ar fi sprijinul Germaniei pentru economia Republicii Moldova afectată de războiul din Ucraina

Potrivit sursei citate, în cadrul vizitei, Președinta Maia Sandu va avea întrevederi cu liderii germani:  Președintele federal, Frank-Walter Steinmeier, Cancelarul federal, Olaf Scholz  și cu Președinta Bundestagului, Bärbel Bas. Maia Sandu va aborda subiecte cum ar fi sprijinul Germaniei pentru economia Republicii Moldova afectată de războiul din Ucraina, procesul de aderare la Uniunea Europeană și cooperarea pentru stabilitatea regională.

Foto: Maia Sandu/Facebook

Consolidarea relațiilor comercial-economice este una din temele principale ale vizitei

Germania, țara fondatoare a Uniunii Europene și un partener de top al Republicii Moldova, joacă un rol important în modernizarea și integrarea europeană a statului. În martie 2022, după izbucnirea războiului din vecinătate, Germania alături de Franța și România, a lansat Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova. Această inițiativă a mobilizat sprijin semnificativ, care a permis gestionarea eficientă a fluxului de refugiați ucraineni, consolidarea securității energetice și avansarea reformelor economice și sociale în Republica Moldova.

Germania, de asemenea, este un partener economic esențial pentru Republica Moldova, având multe companii care operează la noi sau achiziționează componente fabricate local. Consolidarea relațiilor comercial-economice este una din temele principale ale vizitei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Maia Sandu, apreciată cu premiul Robert Blum pentru Democrație 2024, sub patronajul Președintelui Steinmeier

Pe lângă discuțiile de la Berlin, Președinta Sandu se va deplasa la Leipzig pentru ceremonia de decernare a premiului Robert Blum pentru Democrație 2024, sub patronajul Președintelui Steinmeier. Premiul recunoaște angajamentul ferm al Maiei Sandu față de valorile democratice și este dotat cu 25000 de euro, sumă pe care Președinta o va dona.

De asemenea, în cadrul vizitei sale în Germania, Maia Sandu se va întâlni cu comunitățile de moldoveni din Berlin și Frankfurt pe Main.