Maia Sandu invită moldovenii în PMAN de Ziua Europei: „Europa ești Tu! Moldova Europeană suntem Noi!”

Maia Sandu invită moldovenii în PMAN de Ziua Europei: „Europa ești Tu! Moldova Europeană suntem Noi!” Sursa foto: gazetadechisinau.md

De Ziua Europei, 9 mai 2024, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, îi invită pe toți cetățenii, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) să sărbătorească împreună.

Maia Sandu: „Sărbătorim năzuința noastră de a face parte din familia europeană”

Acum șapte decenii, la 9 mai 1950, a fost pusă piatra de temelie pentru pacea și unitatea de care se bucură țările din Uniunea Europeană.

Și în Republica Moldova în această zi este marcată Ziua Europei, zi în care, conform șefei statului, sărbătorim năzuința noastră de a face parte din familia europeană și drumul nostru către o viață în bunăstare, siguranță și bună înțelegere pentru toți moldovenii. Cu acest prilej, Președinta Maia Sandu a venit cu un îndemn către toți cetățenii.

Sursa foto: gazetadechisinau.md

Moldovenii în discuție cu oficialitățile despre proiectele prin care se va construi Moldova Europeană

„Vă invităm pe toți, alături de familie și prieteni, să celebrăm împreună Ziua Europei în Piața Marii Adunări Naționale la un eveniment organizat de Guvernul Republicii Moldova în colaborare cu delegația Uniunii Europene. Vom discuta despre lucrurile cu care se mândrește Moldova, veți avea ocazia să vorbiți cu cabinetul de miniștri, să vizitați alături de copii Casa Guvernului, să aflați despre proiectele prin care construim Moldova Europeană și să vă bucurați de concertul din seara de 9 mai. Europa ești Tu! Moldova Europeană suntem Noi!”, a declarat Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amintim că, anul trecut, pe 21 mai 2023, cetățenii Republicii Moldova s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale la Adunarea Națională „Moldova Europeană”,  la fel la inițiativa președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Maia Sandu se va întâlni cu diaspora moldovenilor din Belgia

Cu ocazia vizitei pe care urmează să o întreprindă la Bruxelles, Președinta Republicii Moldova invită cetățenii stabiliți în Belgia, la o  discuție duminică, 28 aprilie, la 16:00 (ora locală), în cadrul evenimentului cultural organizat de către Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, în parteneriat cu asociațiile și cu concetățenii din comunitate.

Participarea la eveniment este publică.