Maia Sandu, discuții cu cadrele didactice pe tema marelui referendum din Republica Moldova

Maia Sandu, discuții cu cadrele didactice pe tema marelui referendum din Republica Moldova sursa: Facebook

Maia Sandu, președintele din Republica Moldova, a avut discuții, miercuri, cu mai multe cadre didactice, legate de referendumul pentru aderare.

În Republica Moldova continuă consultările ce au ca temă referendumul legat de aderarea țării la Uniunea Europeană (UE). Președintele Maia Sandu a discutat, miercuri, cu mai mulți reprezentanți ai învățământului din țara vecină. Astfel, au fost invitați mai mulți directori, profesori, învățători și educatori.

Liderul de la Chișinău a precizat că tinerii merită să aibă un viitor în libertate, în marea familie a țărilor europene, care poate fi construit doar împreună de întreaga societate. Șeful statului a specificat că integrarea europeană este despre pace, siguranță, drepturile omului, bunăstare și nu este un proiect al unui partid politic, dar este al tuturor cetățenilor.

Discuții intense în Republica Moldova, despre referendum

Președintele a remarcat importanța unei comunicări și informări corecte a elevilor despre procesul de aderare la UE și a îndemnat cadrele didactice și manageriale să discute acest subiect în cadrul activităților școlare, ca împreună să educăm o generație de oameni care înțelege valoarea libertății și o prețuiește.

Ne puteți urmări și pe Google News
Discuții în Republica Moldova, pe tema referendumului

sursa: Facebook

Seria consultărilor va continua în următoarele săptămâni, după cum notează deschide.md.

Premierul Dorin Recean a declarat, săptămâna trecută, că referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană asigura coeziunea în societate pentru viitorul prosper al țării.

Ce anunța premierul țării

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va însemna dezvoltarea infrastructurii, locuri de muncă și servicii publice de calitate.”Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE va asigura coeziunea în societate pentru viitorul prosper al țării, a declarat premierul Dorin Recean în discuțiile cu autoritățile publice din raionul Nisporeni, unde oficialul a mers în vizită de lucru.

Modernizarea localităților din Moldova, dar și consolidarea cooperării dintre administrația publică centrală și locală pentru accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană au fost abordate la întrevederea cu primarii și reprezentanții serviciilor desconcentrate din raion.

Ancorăm ireversibil țara noastră pe calea europeană, prin contribuția fiecărui primar. Avem un obiectiv comun, cel de a construi Europa la noi acasă. Ne dorim infrastructură europeană în satele și orașele noastre, locuri de muncă bine plătite și servicii publice calitative prestate cetățenilor”, a spus premierul Dorin Recean,