Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul de Interne va propune un secretar de stat pe relația cu prefecturile
Ministrul de Interne va propune un secretar de stat pe relația cu prefecturile

Ministrul de Interne va propune un secretar de stat pe relația cu prefecturile

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat că va face o propunere pentru postul de secretar de stat pe relaţia cu prefecturile. El a adăugat că această funcție e esenţială în pregătirea alegerilor parlamentare și că speră ca numirea să aibă loc până la începutul săptămânii viitoare, scrie Mediafax.

"La începutul săptămânii viitoare voi face o propunere pentru postul de secretar de stat pentru relaţia cu prefecturile. Până luni sper ca această numire să aibă loc pentru a avea un mic cerc de comanda la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. (…) Ieri a avut loc prima şedinţă a comisiei tehnice centrale, la care au fost prezenţi toţi reprezentanţii instituţiilor implicate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor legislative. Practic, s-a dat startul organizării alegerilor. S-au eliberat toate alocările bugetare către prefecturi, astfel au suportul pentru a derula toţi paşii acestui proces. Prioritatea lor va fi derularea achiziţiilor pentru buletinele de vot, pentru a nu mai avea sincope aşa cum s-a întâmplat în trecut, când în unele zone acestea nu au fost gata la timp", a declarat, într-o conferință de presă, Dragoş Tudorache.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că prefecturile au primit, joi, sumele necesare organizării alegerilor parlamentare. Tudorache a precizat că din bugetul total al MAI pentru organizarea alegerilor, de aproximativ 186 de milioane de lei, 134,6 milioane de lei sunt alocaţi prefecturilor pentru achiziţiile ce le revin, precum tipărirea de buletine de vot şi amenajarea secţiilor de votare.

"Astăzi s-au eliberat toate alocările bugetare către prefecturi, astfel încât prefecturile au de acum şi suportul bugetar pentru a derula toţi paşii în campania de pregătire care le revin. Din punctul meu de vedere, la acest moment, prioritatea pentru ei trebuie să fie derularea achiziţiilor pentru tipărirea buletinelor de vot. Este foarte important ca această activitate să se desfăşoare din timp, pentru a nu avea sincope în aprovizionarea cu buletinele de vot, aşa cum s-a întâmplat, punctual, doar în câteva judeţe, înaintea alegerilor locale”, a afirmat ministrul.

Prima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor parlamentare a avut loc miercuri, Tudorache precizând că scopul acestei prime întâlniri a fost de a da, formal, startul calendarului de pregătire a alegerilor şi de a avea o primă imagine asupra nivelului de pregătire la nivelul tuturor prefecturilor.

Alegerile parlamentare au loc în 11 decembrie, campania electorală urmând să se desfăşoare în perioada 11 noiembrie – 10 decembrie. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: