Mai uşor să iei bani în agricultură: Proiecte tip pentru fermieri

Mai uşor să iei bani în agricultură: Proiecte tip pentru fermieri

Fermierii mici şi mijlocii vor avea la dispoziţie prin noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020 proiecte tip făcute de Ministerul Agriculturii, a spus astăzi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Cei care vor integra producţia vor avea punctaje suplimentare la evaluarea proiectelor, a mai spus acesta, citat de Agerpres.

"Noul PNDR este un program mult simplificat faţă de PNDR 2007-2013. Introducem un sistem de achiziţii publice pentru privaţi, mult simplificat faţă de ceea ce a fost până acum. În acest sens, unul dintre principiile PNDR este punctajul suplimentar pentru cei care integrează producţia. De asemenea, fermierii mici şi mijlocii vor avea proiecte tip la dispoziţie făcute de minister, ca să nu mai cheltuiască bani pe consultanţă", a precizat Daniel Constantin.

Constantin a mai spus că toate cele 14 măsuri din noul PNDR vor avea sesiuni continue de depuneri de proiecte, cu o evaluare lunară sau trimestrială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul a subliniat că prima măsură se va lansa la începutul lunii mai, respectiv "Investiţii în exploataţii Agricole" şi fermele de familie care are alocată o sumă de 150 de milioane de euro.