Evenimentul Zilei > EVZ Special > Mai multe locuri în Parlament pentru Diaspora. Ludovic Orban a decis
Mai multe locuri în Parlament pentru Diaspora. Ludovic Orban a decis

Mai multe locuri în Parlament pentru Diaspora. Ludovic Orban a decis

Ludovic Orban și Eugen Tomac au decis: Diaspora va avea mai multe locuri în Parlament. Acest aspect a fost comunicat de către liderul PMP, după întâlnirea cu premierul României. 

După ce Klaus Iohannis și-a manifestat dorința ca Diaspora să aibă de mai mulți reprezentanți în Parlamentul României, Eugen Tomac a întărit această ipoteză joi. Atât executivul, când și reprezentanții opoziției – PMP prezintă deschidere pentru acest aspect.

„În primul rând, cred că este esenţial să ţinem cont de semnalul pe care l-au tras cetăţenii la alegerile prezidenţiale. Am discutat despre nevoia de a mări numărul de mandate pentru parlamentarii români din Diaspora, cetăţenii români de peste hotare trebuie reprezentaţi şi premierul este de acord cu această chestiune şi sunt convins că în următoarea perioadă vom găsi o soluţie astfel încât să existe o reprezentare proporţională cu numărul celor care sunt prezenţi peste hotare, pentru că şi ei fac parte din corpul naţiunii române”, a declarat Eugen Tomac, în urma întâlnirii cu Ludovic Orban.

De asemenea, un alt proiect de care PMP ține tare este extinderea rețelei de gaze.

„Pentru noi este esenţial şi asta a fost primul subiect pe ordinea de zi şi anume elaborarea unui plan cu privire la extinderea reţelei de gaze către cetăţeni, dor 33% din gospodăriile româneşti au acces la reţeaua naţională de gaze. Este esenţial ca Guvernul, împreună cu Comisia Europeană, să găsească soluţii pentru a implementa un astfel de program pentru a extinde reţeaua de gaze către populaţie. Nu putem trăi în condiţii pe care românii le aveau şi acum 100 de ani, deci trebuie să le oferim românilor acest confort şi pentru noi este o prioritate”, a dezvăluit Tomac, potrivit Agerpres.