Mai multe explozii au zguduit Kievul, după avertismente de rachete: „Explozii la Kiev! Rămâneţi la adăpost”

Mai multe explozii au zguduit Kievul, după avertismente de rachete: „Explozii la Kiev! Rămâneţi la adăpost” Sursa foto: Twitter

Atacurile rusești de sâmbătă au vizat mai multe regiuni ale Ucrainei, inclusiv capitala Kiev, unde atacurile au ucis cel puțin o persoană și au rănit alte câteva, au declarat oficialii ucraineni.

Mai multe explozii au fost auzite sâmbătă la Kiev, capitala Ucrainei, cel puţin o persoană fiind ucisă, conform autorităţilor locale citate de AFP. Potrivit jurnaliştilor AFP, au fost auzite cel puţin 11 explozii, la începutul după-amiezii.

„Un bărbat în vârstă a murit la Kiev și alți șapte au fost răniți în urma a două explozii... în districtul Solomyanskii”, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe rețelele de socializare. El a adăugat că o persoană se afla într-o „stare extrem de gravă”.

„Explozii la Kiev! Rămâneţi la adăpost!”

Au fost raportate și atacuri în regiunea de sud a Mikolaiv, unde guvernatorul Vitali Kliciko a declarat că cel puțin două persoane au fost rănite, „una dintre ele grav”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta este mesajul pe care l-a transmis pe reţeaua Telegram primarul oraşului, Vitali Kliciko. Acesta a mai scris că potrivit primelor informaţii o persoană a murit, precizând ulterior că cel puţin şapte au fost rănite, dintre care una extrem de grav.

Primarul Kievului nu a spus ce a provocat exploziile, dar guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a atenţionat mai devreme împotriva unui posibil atac cu rachete şi a menţionat că apărarea antiaeriană reacţionează, a consemnat la rândul ei agenţia Reuters.

„Ţara teroristă a lansat mai multe valuri de rachete. Ne urează un An Nou fericit. Dar noi vom persevera”, a promis Kuleba tot pe Telegram.

Raiduri ruse au vizat sâmbătă şi alte regiuni din Ucraina

Responsabili ucraineni au indicat că s-au produs distrugeri şi incendii la Nikolaev, în sud, cel puţin 2 persoane fiind rănite, şi la Hmelniţki, în vest, unde patru persoane au fost rănite.

Oleksandr Sienkievych, primarul orașului cu același nume din regiune, a declarat că un incendiu a izbucnit într-unul dintre cartierele sale și că mai multe clădiri rezidențiale au suferit pagube în urma grevelor.

Mai multe persoane au fost, de asemenea, rănite, a adăugat el.

În vest, cel puțin patru persoane au fost rănite în regiunea Hmelnitski, a declarat guvernatorul Sergi Gamaliy, îndemnând locuitorii să rămână în adăposturi, scrie larabiya.net.