Mai bine poliţist decât profesor!

Mai bine poliţist decât profesor!

Doar 5% dintre elevi îşi doresc să ajungă la catedră. Cei mai mulţi ar prefera să fie oameni de afaceri, avocaţi, medici, poliţişti sau sportivi.

42% dintre elevi cred că notele mari obţinute la şcoală îi ajută să aibă succes în viaţă, în timp ce 15% consideră că îi ajută în mică măsură.

În acelaşi timp, 41% spun că pentru a reuşi în viaţă trebuie să ştii să te descurci, 16% - să ai noroc, iar 25% - să ai educaţie. 77% dintre ei se uită zilnic la televizor, în timp ce 12% preferă să citească alte cărţi decât cele pentru şcoală.

În ceea ce-i priveşte pe profesori, aceştia arată că ocupaţii precum cele din lumea artistică, medic, jurnalist, sportiv, avocat, patron, inginer sau vedetă de televiziune conferă mai mult prestigiu decât meseria pe care o practică ei. 41% consideră că la disciplina principală pe care o predau, programa este prea încărcată, iar 18% spun că este prost structurată. Referitor la impozitarea banilor obţinuţi din meditaţii, 35% s-au declarat de acord cu această măsură, iar 45% se pronunţă împotrivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetarea a fost realizată în decembrie 2007, pe două eşantioane: unul de 1.164 de elevi din clasele VII-XII, şi un altul, de 887 de profesori din învăţământul preuniversitar.