Evenimentul ZileiActualitateMai avem o bucată de autostradă. Dar nu se circulă pe ea…

Mai avem o bucată de autostradă. Dar nu se circulă pe ea…

Mai avem o bucată de autostradă. Dar nu se circulă pe ea…
Începând din luna septembrie, autovehiculele vor putea circula pe încă o bucată de autostrada, lotul Biharia-Borș, în lungime de 5,5 kilometri.

Lotul de autostradă Biharia-Borș, cu o lungime de 5,5 kilometri, a fost recepționat, de reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri, CNAIR, însă nu va fi deschis circulației. Pe lotul cu pricina se va putea circula abia din luna septembrie, după ce drumarii maghiari vor încheia lucrările la Autostrada M4, de 26 de kilometri.

Tot atunci va fi deschis și noul punct de trecere a frontierei Borș 2, care face legătura dintre România și Ungaria. Acest punct vamal va avea 10 benzi pe sens și va fi al doilea punct de trecere a frontierei amenajat pe o autostrada, conform spuselor lui Ovidiu Barbier, director adjunct la CNAIR.

„Pe tronsonul Biharia-Borş, recepția lucrărilor a fost făcută în datele de 29 și 30 iulie, cu o listă anexă cu foarte puține observații, care se vor rezolva în maxim 15 zile. (Autostrada – n.red) Poate fi pusă în circulație imediat ce se vor rezolva toate problemele legate de memorandumul de înțelegere cu Ungaria și cu acordul interguvernamental de care depinde deschiderea acestui punct de frontieră Borş 2”, a declarat Ovidiu Barbier.

El a precizat că din cele 10 benzi, patru sunt destinate camioanelor, iar șase autoturismelor de capacitate mai mică – turismelor.

„Este vorba despre 10 benzi pe sens, într-adevăr, sunt 10 pe intrare, 10 pe ieșire, din care câte patru benzi pentru camioane și şase pentru turisme. Punctul de frontieră, amenajarea lui este pe teritoriul maghiar, probabil o lună – o lună și ceva vom putea să circulăm pe această autostrada”, a precizat directorul CNAIR conform Radio România Actualități.

Începând de luna viitoare, autovehiculele vor putea circula și pe lotul Iernut – Cheţani din județul Mureș, un segment de autostradă care măsoară 18 km. Acesta face parte, de asemenea, din Autostrada Transilvania.

În același context, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a dat asigurări că un alt tronson de autostrada, mult așteptat de conducătorii auto, Comarnic-Braşov, va fi construit, fie pe fonduri europene, fie în baza unui parteneriat între autorităţile române şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Ministrul Bode a afirmat că autorităţile române au încheiat un memorandum de înţelegere cu BERD „care va sprijini implementarea acestui proiect”.

Primarul Timișoarei ține deschise terasele și după ora 23.00: „Am fost dus în eroare”

Băsescu și-a dezvăluit intențiile: „Candidez ca să dau o lecție USR”


Accesează: