Evenimentul ZileiJustitieMagistrați pregătiți pentru dosare economice de achiziții publice. Conferință “Freedom House”: „Beneficiile competiției și investigarea faptelor anticoncurențiale”

Magistrați pregătiți pentru dosare economice de achiziții publice. Conferință “Freedom House”: „Beneficiile competiției și investigarea faptelor anticoncurențiale”

Magistrați pregătiți pentru dosare economice de achiziții publice. Conferință “Freedom House”: „Beneficiile competiției și investigarea faptelor anticoncurențiale”
Freedom House Romania organizează marți, 30 septembrie, conferinţa Beneficiile competiției și investigarea faptelor anticoncurențiale. Este vorba de ultimul eveniment al proiectului, „Economie, legislatie, concurenta - Pregatire interdisciplinară pentru magistrați”, cofinanțat de Comisia Europeana, prin programul Civil Justice, și derulat de Freedom House în parteneriat cu Institutul Naţional al Magistraturii, Consiliul Concurenţei, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Achiziţii şi Magistrats Européens pour la Démocratie et el les Libertes (MEDEL).

Proiectul „Economie, legislație, concurență – Pregatire interdisciplinară pentru magistrați” a vizat pregătirea interdisciplinară a judecătorilor prin aprofundarea unor elemente de economie care să ofere o mai bună înțelegere a comportamentului intreprinderilor pe o piață liberă, a analizelor economice și juridice pe care se bazează deciziile luate de autoritățile de concurență. Conferinţa va pune în evidență beneficiile concurenței reale, cu o atenție deosebită acordată achizițiilor publice, și va aborda problema standardului de probă în investigarea faptelor anticoncurențiale.

Derulată într-un format ce va facilita interactivitatea, conferința îi va avea ca principali vorbitori pe:

  • Cristina GUSETH – director, Freedom House România
  • Octavia SPINEANU MATEI – director, Institutul Naţional al Magistraturii
  • Bogdan CHIRIŢOIU – preşedinte al Consiliulului Concurenţei
  • Adrian BORDEA – președinte, Consiliul Superior al Magistraturii
  • Diana UNGUREANU – judecător, formator în cadrul INM
  • Marius BULANCEA – procuror, consilier al Procurorului-șef al DNA
  • Cristina BUTACU – director, Consiliul Concurenţei, formator în cadrul INM
  • Bogdan DUMITRACHE – avocat, formator în cadrul INM
  • Sorin FUSEA – preşedinte, Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Achiziţii
  • Paul PRISECARU – director adjunct, Consiliul Concurenţei

Conferința va fi moderată de Valentin MIRCEA, avocat, fost vicepreședinte al Consiliului Concurenței.

Evenimentul va avea loc marți, 30 septembrie 2014, la Hotel Intercontinental, Bucureşti, Sala Fortuna, de la ora 09:00. Cu această ocazie va fi lansat și Ghidul pentru practicieni în dreptul concurenței, o introducere în analiza comportamentelor ilegale în domeniul concurenței, rezultat al seriei de conferințe si seminare organizate de-a lungul proiectului. Taxa de participare: 80 de euro. Conferința va fi interactivă, fiecare panel va permite întrebări și răspunsuri.