Festivalul se desfășoară în perioada 30 august – 20 septembrie 2015, iar cele mai mari orchestre ale lumii, dirijori faimoși, interpreți celebri vor intra, pe parcursul lui, în contact direct cu spectatorii.
Va fi un magic al muzicii, al creației și al excelenței artistice.
Tineri valoroși
Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului In ternațional debutează duminică seara, la Sala Palatului, la ora 19.30, cu „Rapsodia Română Nr. 1” de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din cei mai valoroși muzicieni din România. Dirijor va fi Kristjan Jarvi, renumit în întreaga lume pentru repertoriul transcultural. Jarvi dirijează atât cea mai veche Orchestră Radio din Europa, cât și cea mai nouă Orchestră de Tineret. Li se alătură violonista Sarah Chang, pentru a interpreta „Concertul Nr. 2 pentru Vioară” de Jean Sibelius, chiar în anul în care se aniversează 150 de ani de la nașterea compozitorului finlandez. Urmează celebra „Carmina Burana”, de Orff, care îl are în distribuție pe unul dintre cei mai bine cotați contratenori ai momentului în lume, Max Emanuel Cencic.
Concertele de la miezul nopții
Tot duminică, la Ateneul Român, de la 22.30, Corul Național Madrigal „Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, are în program: «Ars Nova și Renaștere» de la baladele lui Guillaume de Machaut, la madrigalele lui Claudio Monteverdi – muzica sacră și profană.
Capitala României devine astfel, timp de patru săptămâni, o capitală mondială a muzicii. Magia există, pentru că Festivalul „George Enescu” unește prin valori și emoții, topind granițele dintre oameni. România este, prin acest eveniment, centru de referință pe harta lumii culturale.