O anchetă desfășurată pe parcursul a doi ani a condus la arestarea unora dintre cei mai renumiți medici de chirurgie plastică din România: dr. Vitalie Stan, manager la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Arsuri și șeful Secției Chirurgie Plastică al unității medicale, conferențiar doctor Nicolae Antohi.

Managerul Spitalului de Arşi, Vitalie Stan (43 de ani), este unul dintre cei mai apreciaţi plasticieni din ţară, care s-a făcut cunoscut şi prin prisma vedetelor care i-au trecut prin mână: Anda Adam, Daniela Crudu, dar şi fosta manechină Mădălina Secuianu. Născut în Chișinău, a devenit student al Facultății de Medicină Generală din București și și-a făcut rezidențiatul la Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie, unde este titular din 2002. În 2011, chirurgul a ajuns director. Din comisia de examen a făcut parte şi profesorul Nicolae Antohi, care se numără printre medicii arestaţi.

O casă și două mașini

Potrivit declaraţiei sale de avere, medicul deţine un teren în Mogoşoaia, Ilfov, şi o casă în aceeași localitate, pe numele soției, Natalia Marcenco, tot plastician. Doctorul mai deține și două autoturisme Suzuki și un depozit bancar în valoare de 34.000 de lei. Atunci când nu face operaţii estetice, Vitalie Stan practică off-road, după cum mărturiseşte pe site-ul clinicii sale particulare, unde a postat mai multe fotografii din timpul expediţiilor: „Am ales să practicăm un sport dur și periculos, dar care oferă multe satisfacții – off-road. Alături de alţi împătimiţi ai acestui sport explorăm locuri greu accesibile şi sălbatice. Avem trei maşini de teren, care sunt într- un permanent proces de modernizare”.

Șefă de promoție

Medicul Cristina (Ina) Isac (foto), la care anchetatorii au găsit 170.000 de euro, se trage din părinți chirurgi plasticieni și este foarte apreciată de pacienți, după cum reiese și de pe forumurile de specialitate. Mama sa, Aurelia Isac, care activează tot în Spitalul de Arși, este și ea cercetată în acest dosar, în stare de libertate. Cristina Isac a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF „Carol Davila”, cu media 10, ca șefă de promoție.

A urmat rezidențiatul în chirurgie plastică și a urmat o serie de stagii în clinici de renume din Anglia, Danemarca, Suedia, SUA, Japonia și Franța. Din 2007 este asistent universitar în cadrul UMF. Medicul are și o clinică privată și se mândrește cu o serie de apariții în presă.

Profesor la UMF și cercetător

Originar din Chișinău, Nicolae Antohi (foto), șeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului de Arși, are o carieră academică impresionantă și o experiență de peste 31 de ani. A debutat în 1980 ca asistent într-o clinică ORL din Chișinău, condusă de tatăl său, iar după absolvirea facultății și-a început pregătirea pe chirurgie plastică și microreconstructivă.

A lucrat în clinici prestigioase din Republica Moldova, Rusia și Olanda, iar în prezent este conferențiar la UMF „C. Davila” din București și deține titlul de cercetător științific gr. I. Medicul are trei terenuri în Otopeni, Corbeanca și Mogoșoaia, un apartament de 87 de mp în București și două autoturisme. Oficial, mai deţine două conturi bancare de 95.000 de lei, respectiv 95.000 de euro.