Evenimentul Zilei > Justitie > MAFIA MEDICAMENTELOR. Negocierile pentru pastilele cumpărate din Grecia: ” Sunt 80 de bucăţi de avastin. 1) te interesează? 2) preţul şi banii? Şi cât mai repede posibil :)”
MAFIA MEDICAMENTELOR. Negocierile pentru pastilele cumpărate din Grecia: ” Sunt 80 de bucăţi de avastin. 1) te interesează? 2) preţul şi banii? Şi cât mai repede posibil :)”

MAFIA MEDICAMENTELOR. Negocierile pentru pastilele cumpărate din Grecia: ” Sunt 80 de bucăţi de avastin. 1) te interesează? 2) preţul şi banii? Şi cât mai repede posibil :)”

Robertino Stan, liderul rețelei din dosarul medicamentelor contrafăcute, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis magistrații de la Tribunalul București. Alte trei persoane, Ștefan-Florin Clinciu, Pavel-Marian Usturoi și Gheorghe-Aurelian Anghel, vor sta în arest la domiciliu, iar Mariana Stan (soția lui Robertino Stan), Luminița Costin (contabilă) și Alexandru-Robert Oprea vor fi cercetați sub control judiciar.Pentru Gheorghe Clinciu a fost respinsă ca neîntemiată cererea procurorilor de arestare preventivă. Decizia instanței nu este definitivă.

Soții Robertino și Mariana Stan, administratori ai firmelor Cross Pharm, Benedict Pharma și Farmacia Vitaplus Cernica, sunt acuzați de procurorii Parchetului General că, în calitate de administratori de drept și de fapt ai celor trei societăți comerciale, au prejudiciat bugetul de stat cu circa 3 milioane euro prin înregistrarea în evidențele financiar contabile de cheltuieli fictive reprezentând facturi de prestări servicii.

Acest mecanism a fost creat de cei doi cu ajutorul contabilei Luminița Costin și al lui Alexandru Robert Oprea, administrator al altei firme, care făcea parte din circuitul fictiv conceput.

Anchetă SUPC

 Evenimentul zilei” vă prezintă detalii inedite din ancheta procurorilor Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) din Parchetul General, în acest caz de evaziune fiscală și spălare de bani de milioane de euro. Potrivit procurorilor SUPC, medicamentele au fost achiziționate din grecia și Bulgaria. Ei au atașat la dosarul cu propunere de arestare preventivă, trimis instanței, mai multe stenograme ale unor discuții telefonice cu furnizorii de medicamente din Grecia.

 • În ziua de 05.08.2014, la ora 09:58:50, Robertino Stan, primeşte următorul SMS de la un număr de telefon cu prefix de Grecia:

Robertìno two things.you send me the adress to send you some things.and if we continue, because Stefan don't answer.

(Robertino, două lucruri. Trimite-mi o adresă ca să-ţi trimit nişte chestii. Şi, dacă mai continuăm, pentru că Ştefan nu răspunde.)

 • În ziua de 05.08.2014, la ora 09:59:58, Robertino Stan, primeşte următorul SMS de la un număr de telefon cu prefix de Grecia:

ok i send you in one hour adress the warhouse

(ok. îţi trimit într-o oră adresa de la depozit.)

 • În ziua de 05.08.2014, la ora 10:02:34, Robertino Stan, primeşte următorul SMS de la un număr de telefon cu prefix de Grecia:

And a private name like" stefan clinciu."

(Şi un nume de contact cum ar fi “ştefan clinciu”)

 • În ziua de 05.08.2014, la ora 10:55:00, Robertino Stan, primeşte următorul SMS de la un număr de telefon cu prefix de Grecia:

         our delivery address is: avram iancu, no 80, otopeni, ilfov._private name: robertino stan

(adresa noastră de livrare este: avram iancu, nr. 80, otopeni, ilfov. Nume de contact: robertino stan)

 • În ziua de 05.08.2014, la ora 11:24:21, Robertino Stan, primeşte următorul SMS de la un număr de telefon cu prefix de Grecia:

My friend Robertino, i tired you but there are 80pcs avastin 400mg from these i sent you. 1)interesting? 2) price and money? And as soon as possible.

(Prietenul meu Robertino, te plictisesc dar sunt 80 de bucăţi de avastin 400 mg din cele de care ţi-am trimis. 1) te interesează? 2) preţul şi banii? Şi cât mai repede posibil.)

 • În ziua de 05.08.2014, la ora 11:27:32, Robertino Stan, primeşte următorul SMS de la un număr de telefon cu prefix de Grecia:

          are interesting my friend and the price should be 900_e, right?also can you send me the EU no for somatuline 120? thx in advance

(Sunt interesat, amice, şi preţul ar trebui să fie 900_e, bine? De asemenea, poţi să-mi trimiţi nr. UE pentru somatuline 120? Mulţumesc anticipat.)

 • În ziua de 08.08.2014, la ora 11:07:09, Robertino Stan, primeşte următorul SMS de la un număr de telefon cu prefix de Grecia:

         I'll answer to you at noon. The products  didn't sent, because i spoke with Cosmin. I can send them on Monday.

(O să-ţi dau un răspuns la prânz. Produsele nu au fost trimise pentru că am vorbit cu Cosmin. Aş putea să ţi le trimit luni.)

 • În ziua de 08-09-2014, la ora 08:14:01, un alt membru al rețelei, Cosmin Pinta, trimite un sms dcătre un furnizor din România:

Hi Oana, sory for the time, but there are  new 100pcs avast 400. Exp date 02/2016. The price is 950_e/pc. If there is interesting you must be very fast. About viread 300_e/pc. Waiting answer.

(Bună Oana, scuze pentru întârziere, dar mai sunt 100 de bucăţi de avast 400. Data expirării 02/2016. Preţul este de 950e/buc. Dacă există un interes trebuie să te mişti foarte rapid. Despre viread 300e/buc. Aştept un răspuns)

 • În ziua de 08-09-2014, la ora 20:32:52,  Cosmin Pinta primeşte următorul sms de la furnizor:

Vb cu robi de _e

 • În ziua de 09-09-2014, la ora 11:40:01, Cosmin Pinta primeşte următorul sms de la furnizor:

Good morning, can you take 50pcs, now and the rest 50 in 10 days? Its better if you send Kosmin, here or at koulata(borderline).

(Bună dimineaţa, puteţi să luaţi 50 de bucăţi acum şi restul de 50 în termen de 10 zile? Ar fi mai bine dacă l-aţi trimite pe Kosmin aici sau la Koulata – frontiera).

 • În ziua de 01.12.2014, la ora 21:23:19, Robertino Stan este contactat de Claudia, căreia îi spune că se duce în Bulgaria, să aducă medicamentele.

Robertino Stan: Da, că a vorbit cu mine. I-am zis că mâine plec în Bulgaria şi nu ştiu când mă întorc.

Claudia: Am înţeles. Dar cu cine pleci mâine?

Robertino Stan: Cu Gică şi cu Marian.

Claudia: Cu Gică şi cu Marian?

Robertino Stan: Da.

Medicamentele nu conțineau substanță activă

Surse din Poliţie au declarat miercuri, pentru Mediafax, că suspecţii vizaţi în acest dosar aduceau din Turcia, Cipru şi Grecia flacoane de Sutent, Velcade, Pegasys şi Hereceptin – toate medicamente contra cancerului -, care nu conţineau substanţa activă decât în cantităţi foarte mici. Apoi medicamantele erau vândute în ţări din UE mai ieftin cu o treime faţă de preţul pieţei, pentru ca marfa să fie astfel mai atractivă pentru clienţii străini.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News