Evenimentul Zilei > Actualitate > Maestre în arta otrăvurilor, mânuirea cuţitelor şi tehnici psihologice. Secretele femeilor ninja | VIDEO
Maestre în arta otrăvurilor, mânuirea cuţitelor şi tehnici psihologice. Secretele femeilor ninja  | VIDEO

Maestre în arta otrăvurilor, mânuirea cuţitelor şi tehnici psihologice. Secretele femeilor ninja | VIDEO

Un luptător misterios, îmbrăcat mereu în negru, posesor al unui arsenal parcă interminabil de arme… Astfel îi înfăţişează legendele, literatura, teatrul clasic, filmele, desenele manga şi jocurile video de azi, pe spionii-războinici ai Japoniei feudale numiţi ninja.

Dar ele, ele…Sunt mai înconjurate de legendă decât omologii lor masculini, şi sunt menţionate mai rar de către istorici. Pot lupta îmbrăcate în gheişe, curtezane, simple ţărănci sau servitoare, căci aceste deghizări le permit să se apropie de inamic, fie pentru a obţine informaţii de la el, fie pentru a-l ucide. Nu se poate trece peste importanţa lor: femeile ninja – Kunoichi.
Maestre în otrăvuri
Pregătirea şi antrenamentul femeilor ninja sunt la fel de riguroase precum cele ale bărbăţilor: învaţă să stăpânească aceleaşi arme şi folosesc aceleaşi trucuri. Totuşi, contrar lucrurilor pe care le vedem în artele marţiale moderne (karate, judo), diferenţele morfologice sunt respectate, iar slăbiciunile sunt transformate în atuuri. În ceea ce le priveşte pe femeile ninja, forţa muşchilor nu este esenţială, unghiurile, posturile, arta de a lovi punctele vitale fiind mai importante. Excelează în mânuirea cuţitelor, chiar stăpânesc fantastic această "artă".
De fapt, studiul cuţitului ocupă un loc important în formarea acestor spioni. Ele pot ascunde deseori lamele sub mâneci, la centură, dar şi în buchete de flori, intrumente muzicale, umbrele…Sunt maestre în arta otrăvurilor, folosesc ace de păr, cuţite, lamele evantaielor, inele false şi chiar propriile unghii îmbibate în substanţe mortale. În plus, folosesc arta misterioasă a acelor suflate cu otravă! Sunt considerate manipulatoare excelente, folosindu-şi fără scrupule avantajele sexului lor. Una dintre specialităţile lor este arta de a prelua aspectul şi obiceiurile celorlalţi oameni.
3.500 de luptătoare în Iran
O femeie ninja care preia trăsăturile unei gheişe seducătoare trebuie să fie şi irezistibilă şi dincolo de orice suspiciune. Unele legende pomenesc faptul că clanurile ninja s-au folosit de acest lucru şi au introdus în pregătirea femeilor tehnici psihologice şi mentale. Cândva secretă, arta nin-jutsu se poate învăţa azi cam peste tot în lume. Începând cu anii ’70 au apărut o mulţime de şcoli, unele mai bizare ca altele. Totuşi, există 5 academii japoneze care mai predau vechi tehnici ninja, însă această artă, deşi şi-a păstrat aerul de mister, nu îşi mai găseşte locul în lumea contemporană.
Iată însă că şi-a găsit foarte bine locul în Iran! Acolo unde mii de femei se antrenează zilnic pentru a deveni luptători ninja. Cursurile durează câţiva ani, însă la final elevele sunt experte în arte marţiale. În 2004 au obţinut dreptul de a avea o ligă de rugby, iar acum guvernul de la Teheran le-a dat femeilor din Iran dreptul de a practica ninjutsu.
Peste 3.500 de femei se antrenează la Teheran pentru a deveni ninja, iar experţii sunt de părere că această practică nu va anula în Iran restricţiile generale care le sunt impuse femeilor, dar le dă acestora o speranţă la o mai mare libertate şi integrare, în condiţiile în care la nivelul ţării 42 la sută dintre ele nu au un loc de muncă. "Popularitatea de care se bucură artele marţiale în rândul sexului feminin din Iran nu trebuie să ne mire", spune The Atlantic, pentru că femeile din această ţară sunt tratate "ca nişte copii" şi împiedicate să facă sport într-un mod organizat sau care să poată ducă la performanţă.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/MJjpFYVvwBo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.