Sursa citată precizează că serviciul este disponibil pe secţiunea dedicată de pe pagina de internet a Departamentului australian al Imigraţiei şi Cetăţeniei, la adresa http://www.immi.gov.au/e_visa/visitors.htm
            
Cetăţenii români pot solicita vize turistice şi de afaceri on-line, la orice oră şi din orice punct al globului. Sistemul eVisitor este extrem de util pentru cetăţenii români cu atât mai mult cu cât Australia nu are ambasadă în România, cea mai apropiată fiind la Belgrad, adaugă MAE.
           
Solicitanţii sunt scutiţi de plata taxelor consulare. Vizele obţinute prin sistemul eVisitor oferă posibilitatea unor călătorii cu multiple intrări în Australia într-o perioadă de 12 luni, cu drept de şedere de până la 3 luni pentru fiecare intrare.
           
MAE avertizează că, pentru a obţine viza on-line, este necesar ca fiecare persoană să solicite viza direct, fără intermediari, şi să furnizeze informaţii complete şi corecte, conform formularului de aplicare. 
                  
Până în prezent, cetăţenii români care doreau să călătorească în Australia în scop turistic puteau obţine viza prin sistemul electronic de acordare a vizelor e676 – autogrant facility. În virtutea statutului său de membru UE, România a devenit parte a acestui sistem la 16 iunie 2008.