Moscova a urmărit îndeaproape mersul procesului de la Ankara în cazul asasinării ambasadorului rus la Ankara, Erou al Rusiei, Andrei Karlov, şi este mulțumită de faptul că în cele din urmă a fost luată o decizie în acest caz şi așteaptă ca Ankara să transmită informații cuprinzătoare despre cei care au ordonat crima, au declarat surse din cadrul Ministerul rus de Externe.

Anterior, o instanță din Ankara anunțase verdictele în cazul uciderii lui Andrei Karlov. Cinci dintre cei 19 acuzați au primit condamnări pe viață, nouă au fost condamnați la închisoare cuprinsă între trei ani până la 15 ani, iar cinci au fost achitați. Cazurile a nouă acuzați aflaţi în urmărire, inclusiv predicatorul Fethullah Gülen, au fost trimise în proceduri separate, la cererea procuraturii.

“Am urmărit îndeaproape mersul procesului de la Ankara în cazul asasinării eroului Rusiei, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar Andrei Karlov, în urma atacului terorist din 19 decembrie 2016. Este îmbucurător faptul că forțele de ordine turcești şi sistemele judiciare din Turcia au luat în cele din urmă o decizie în privinţa acestui incident tragic, care a lăsat o amprentă grea în istoria relațiilor moderne ruso-turce” – se afirmă în declarația MAE rus, publicată pe site-ul ministerului. (www.ria.ru)