Evenimentul Zilei > Social > MAE, precizări privind deplasarea românilor în Norvegia. Ce condiții au fost impuse
MAE, precizări privind deplasarea românilor în Norvegia. Ce condiții au fost impuse

MAE, precizări privind deplasarea românilor în Norvegia. Ce condiții au fost impuse

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, vineri, un comunicat de presă valabil pentru persoanele care se deplasează din România în Regatul Norvegiei.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu informațiile oficiale comunicate de către autoritățile norvegiene Ambasadei României la Oslo, persoanele care se deplasează din România în Regatul Norvegiei vor continua, și după data de 15 iulie a.c., să fie supuse regimului aplicabil în prezent, adică vor fi plasate în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la momentul intrării pe teritoriul norvegian.

De asemenea, MAE precizează că, potrivit autorităților norvegiene, din data de 15 iulie a.c. măsura autoizolării se va aplica în funcție de rezidența persoanei în cauză, astfel încât cetățenilor români cu rezidență permanentă într-una din țările exceptate de la această măsură nu le va mai fi impusă măsura autoizolării. Lista țărilor exceptate poate fi consultată la acest link: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/travel-advice-COVID19/ .

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Oslo + 47 22 561237, + 47 22 446951, + 47 22 556832 și + 47 22 558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice + 47 99 153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51923 , http://oslo.mae.ro/ și http://www.mae.ro/   .

Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe a reacționat, miercuri, după ce autoritățile din Austria au emis avertizări de călătorie pentru cetățenii români, anunțând că a cerut decalarea datei de implimentare a noilor restricții.

MAE anunță că autoritățile austriece au fost de acord ca cetățenii români să intre pe teritoriul Austriei dacă au un test negativ Covid-19, efectuat cu patru zile înainte de sosirea în această țară, în caz contrar fiind impusă măsura autoizolării.

De asemenea, cei care nu respectă măsura autoizolării riscă o amendă de 1450 de euro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: