Evenimentul Zilei > Social > MAE: Informare de ULTIMĂ ORĂ privind autostrada PRĂBUŞITĂ în PORTUGALIA. Sunt două VICTIME
MAE: Informare de ULTIMĂ ORĂ privind autostrada PRĂBUŞITĂ în PORTUGALIA. Sunt două VICTIME

MAE: Informare de ULTIMĂ ORĂ privind autostrada PRĂBUŞITĂ în PORTUGALIA. Sunt două VICTIME

Ministerul Afacerilor Externe transmis, referitor la faptul că două persoane au murit, iar alte patru sunt date dispărute după ce un segment din autostrada între localitățile Borba și Vila Vicosa din centrul Portugaliei s-a prăbușit luni din cauza ploilor abundente, că nu sunt cetățeni români printre victime.

„Ambasada României la Lisabona urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 20 noiembrie 2018, între localitățile Borba și Vila Vicosa, Republica Portugheză. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, autoritățile locale nu au informat misiunea cu privire la existența unor cetățeni români printre victime, iar la nivelul ambasadei nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident”, informează MAE într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351 21 396 6463, +351 21 396 0866, +351 21 397 2648 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +351 927 411 628.

”Ambasada României la Lisabona monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”, se mai arată în comunicatul MAE.

Un segment din autostrada între localitățile Borba și Vila Vicosa din centrul Portugaliei s-a prăbușit luni din cauza ploilor abundente, în urma incidentului decedând două persoane, iar alte patru sunt date dispărute, informează presa spaniolă.