Madrid: Confruntări violente între protestatari și poliție. Cel puțin 20 de oameni au fost răniți | VIDEO

Madrid: Confruntări violente între protestatari și poliție. Cel puțin 20 de oameni au fost răniți | VIDEO

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, printre care și şapte poliţişti, în urma confruntărilor care au avut loc azi noapte, la Madrid, între poliție şi manifestanții ce protestează în Spania sub denumirea de ”indignații”. Mai mulți oameni au ajuns la spital, pentru a primi îngrijiri.

Poliţia i-a împiedicat pe manifestanţi să pătrundă în piața care devenise un centru al protestelor antiguvernamentale, transmite BBC. Mai mulți martori au relatat că poliţia a folosit forţa împotriva mulţimii aflate la Ministerul de Interne. Presa de la Madrid susține că acesta este cel mai grav incident de la începutul mişcării de protest, la mijlocul lunii mai.

Peste 200 de poliţişti au fost desfășurați, a treia zi consecutiv, pentru a proteja piaţa Puerta del Sol, din capitală. În cursul serii, sute de demonstranţi au defilat prin oraş pentru a protesta faţă de închiderea pieţei. "Indignaţii", care au început protestele în primăvară, se plâng de modul în care guvernul socialist al premierului Zapatero gestionează economia şi de gradul ridicat al şomajului ridicat, care în Spania a depăşit 21% . Protestele s-au extins rapid și în alte oraşe ale Spaniei prin Facebook şi Twitter.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/pX1eTpliT94" width="425" frameborder="0" height="349"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News