Madoff, autorul celei mai mari fraude istorice: "Sunt un om bun"

Madoff, autorul celei mai mari fraude istorice: "Sunt un om bun"

Bernard Madoff, autorul celei mai fraude din istorie, a descris într-un interviu apărut ieri în New York Magazine şedinţele de psihoterapie pe care le urmează în închisoare şi a vorbit despre îngrijorarea sa că este considerat un sociopat deşi în realitate el se consideră om bun.

Bernard Madoff face acum terapie. În fiecare săptămână aşteaptă semnalul care permite prizonierilor să îşi părăsească celulele, apoi parcurge drumul de circa 5 minute dintre "camera" sa, aşa cum o denumeşte el, şi cabinetul de psihiatrie al închisorii din Butner, North Carolina, scrie autorul interviului.

"Cum am putut să fac asta?", se întreabă el. "Făceam o grămadă de bani. Eu nu aveam nevoie de bani". Într-o anumită măsură, Madoff nu încearcă să fugă de vină. S-a confesat repetând de multe ori că nimic nu justifică ceea ce a făcut. Se simte neînţeles şi nu suportă gândul că oamenii l-ar putea crede o persoană rea, mai scrie în textul din New York Magazine.

Madoff a povestit intervievatorului său că s-a plâns psihologului de faptul că toţi îl consideră un sociopat, iar acesta i-ar fi replicat că nu poate fi considerat sociopat, în condiţiile în care are principii morale şi regrete. "Sunt un om bun", a spus Madoff jurnalistului de la New York Magazine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instanţa l-a condamnat pe Madoff la 150 de ani de închisoare. La a doua aniversare a condamnării sale, unul din fiii săi s-a sinucis, ceea ce autorul interviului consideră a fi un fel de pedeapsă cosmică pentru enormitatea faptei lui Madoff. Madoff este autorul unei fraude de tip Ponzi de 50 de miliarde de dolari, cea mai mare înşelăciune financiară cunoscută în istorie.