Evenimentul Zilei > International > Macron dorește să AMENDEZE țările care NU ACCEPTĂ refugiații: Naţionalismul unor ţări este ca o CIUMĂ
Macron dorește să AMENDEZE țările care NU ACCEPTĂ  refugiații: Naţionalismul unor ţări este ca o CIUMĂ

Macron dorește să AMENDEZE țările care NU ACCEPTĂ refugiații: Naţionalismul unor ţări este ca o CIUMĂ

Înainte de summit-ul european privind migrația, președintele francez Emmanuel Macron s-a întâlnit cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, pentru a discuta despre criza migranților. Din start cei doi lideri s-au înţeles pe tema refugiaţilor, atacând Italia pentru refuzul de a mai accepta migranţi pe teritoriul ţării.

În acest context, globalistul  Macron  a lansat câteva afirmaţii care au deranjat,  spunând că naționalismul unora este ca o "ciumă", făcând totodată unele declarații agresive împotriva țărilor UE care refuză să accepte refugiații.

 "Nu putem avea țări care beneficiază în mod masiv de solidaritatea Uniunii Europene și care își exprimă egoismul național atunci când vine vorba despre problemele migranților".

Apoi a făcut referire la Italia și Grupul de la Vișegrad – o puternică alianță culturală și politică a patru state din Europa Centrală – Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovacia – care se opun vehement politicii de frontieră deschise a Berlinului și Parisului, notează voiceofeurope.