Sunt multe personalităţile contactate pentru postul a cărui ofertă a fost declinată, dar refuzul a venit imediat. Nici premierul Edouard Philippe, care deocamdată îşi asumă şi Internele, n-ar fi în deplină sintonie cu Macron.
 
Opoziţia de dreapta a republicanilor deja urlă despre o ''criză politică''. Campania de căutare nu se referă doar la Interne. Macron şi premierul sunt în căutare de înlocuitori pentru alte posturi cheie, printre care Cultura. Şi pentru acest minister, în general foarte căutat, preşedintele şi premierul au primit deja câteva refuzuri, fără a mai pune la socoteală că Philippe ar înclina balanţa echipei sale ceva mai spre dreapta.
 
Protestele sunt numeroase, mai ales cele ale cetăţenilor. Au fost 22.000 la Paris şi 300.000 în toată Franţa, persoanele care au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva politicii sociale şi economice a preşedintelui francez, O mobilizare care a stârnit mirare, privind numărul şi care a uluit şi principalele sindicate, titrează Libero quotidiano.

Te-ar putea interesa și: