Evenimentul Zilei > International > Macron dizolvă o organizație teroristă activă în Franța
Macron dizolvă o organizație teroristă activă în Franța

Macron dizolvă o organizație teroristă activă în Franța

Exprimându-se la câteva zile după decapitarea profesorului Samuel Paty, președintele Franței a declarat că acțiunile contra extremismului islamist vor fi „intensificate”.

Sâmbătă, ambasada Rusiei la Paris a subliniat că atacatorul cecen de 18 ani, acuzat că l-a decapitat pe Samuel Paty, nu a mai avut legături cu Moscova din 2008.

„Această crimă nu are nicio legătură cu Rusia, având în vedere că acest individ trăia în Franța de 12 ani și fusese primit de partea franceză”, a menționat ambasada citată de agenția Tass.

Ambasada a subliniat, de asemenea, că atacatorul ucis, Abdullah Anzorov, a ajuns în Franța la vârsta de 6 ani împreună cu întreaga sa familie care obținuse statutul de refugiat, ceea ce a dus automat la pierderea cetățeniei rusești, scrie Ouest-France.

La rândul său, președintele cecen Ramzan Kadyrov a condamnat atacul ,sâmbătă, și a oferit condoleanțe familiei profesorului, în timp ce a cerut Franței să nu-i  „provoace” pe musulmanii.

Ramzan Kadyrov susținuse că Abdullah Anzorov a fost crescut în Franța și a vizitat Cecenia doar o singură dată, când avea doi ani.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: