După ce  a împărţit zâmbete alături de Merkel pe scena celebrării zilei de 14 iulie, sărbătoarea naţională, a căderii Bastiliei şi a monarhiei absolute, preşedintele francez a coborât în mijlocul mulţimii la bordul unei maşini militare, pe Champs Elysées şi, potrivit presei franceze, a fost cu ghinion. Lumea a reacţionat neaşteptat la vederea sa.
Mai multe „umbre” pe străzile Parisului
Imediat după începutul paradei, la trecerea maşinii cu preşedintele a început o cascadă de fluierături şi urlete împotriva lui. Parizienii dinapoia gardurilor protectoare au strigat :‘Demisia, demisia!”, umbrind evenimentul, din păcate. Apoi au urmat contestările din partea unui grup de manifestanţi cu baloane galbene. După aceasta, Macron s-a urcat din nou pe scenă unde a salutat-o pe Merkel. Dar corul de fluierături şi admonestări au pătat această zi de sărbătoare, noteză Le Parisien. 
Dar, televiziunea publică franceză, France2, spune că  contestările ar fi fost doar nişte urlete a 20-25 de persoane camuflate în mulţime. Şi totuşi, video-urile vorbesc de la sine: urletele au însoţit toată parada preşedintelui. O paradă care s-a deschis cu o demonstraţie futuristică a Flyboard Air.
S-a găsit şi un „ţap ispăşitor” în toată povestea asta
În acelaşi timp, potrivit Le Figaro, printre contestatarii care l-au atacat pe Macron era şi Eric Drouet, unul dintre liderii Vestelor Galbene. Macron, a continuat însă de la tribună cu implicarea Franţei în domeniul spaţial anunţând crearea unui comando militar al spaţiului, care va deveni Aeronautica Spaţiului. Anunţul lui Macron n-a schimbat cu siguranţă ideile francezilor care pe străzile Parisului au dorit să-şi facă auzite vocile împotriva preşedintelui, prietenul Europei şi fals împăciuitor.
Ziua Naţională a Franţei a fost „înecată” în gaze lacrimogene

După amiaza, tensiuni în timpul paradei, Poliţia şi-a făcut simţită prezenţa lansând gaze lacrimogene pentru a împrăştia manifestanţii, între care se aflau multe Veste Galbene. Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a declarat: ”Aceia care voiau să împiedice această paradă ar trebui să se ruşineze puţin. Este o zi  în care naţiunea se reuneşte şi gândesc că naţiunea trebuie respectată”. Poliţia a făcut peste 120 de reţineri (iar  France2 vorbea de 20-25 recalcitranţi…). Politica bâtei este convingătoare şi funcţionează de minune, chiar şi în Franţa.