Evenimentul Zilei > EVZ Special > Lupte acerbe în PSD, după votul din Parlament. Acuzații de trădări și excluderi din partid
Lupte acerbe în PSD, după votul din Parlament. Acuzații de trădări și excluderi din partid

Lupte acerbe în PSD, după votul din Parlament. Acuzații de trădări și excluderi din partid

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a declarat luni, după votul de învestitură din Parlament, că votul a fost dat cu trădări din PSD și Pro România și a anunțat că social-democrații care au votat pentru Guvernul Orban vor fi excluși din partid.

„Le dorim succes celor de la liberali, să îndeplinească tot ce și-au propus. Da, noi suntem mulțumiți de activitatea Guvernului Dăncilă și sper ca oamenii în viitor să-și dea seama, după ce vor vedea ce guvern vor avea de-a face, și să evalueze fiecare și, în funcție de cum vor considera, să voteze. Eu cred că foarte multă lume va vota Viorica Dăncilă. Azi au câștigat cu niște trădări din PSD și marea trădare din Pro România. Cred că fără voturile de la Pro România, că au fost opt, avea 232, deci n-aveau cum să câștige. Întrebați-l pe Victor Ponta dacă se așteptau opt de la dânsul să trădeze”, a declarat Rădulescu.

Deputatul PSD a adăugat că românii își vor da seama de greșeala făcută în 26 mai.

„Eu sunt convins că românii își vor da seama că au făcut o greșeală atunci când au votat în 26 mai pe o chestiune de ură împotriva PSD și a lui Liviu Dragnea. Probabil că în lunile astea, cu tăieri, cu ceea ce nu vor da absolut nimic”, a adăugat Rădulescu.

El a mai spus că PSD nu putea participa la votul din Parlament.

„Poziția noastră a fost aceeași, știți foarte bine că de foarte multe ori liberalii au ieșit din sală. Noi astăzi nu puteam să votăm un guvern care nu era al nostru. Surpriza noastră mare a fost Victor Ponta. (…) Conform regulamentului, orice parlamentar poate sau nu să vină și probabil că ziua de astăzi nu vor lua salariul. Nu asta a fost problema, că vin să-și ia salariul sau nu. Problema a fost că PSD nu putea să participe la un vot al celorlalte partide din opoziție. E o cutumă democratică”.

Rădulescu a precizat că parlamentarii PSD care au votat Guvernul Orban vor fi excluși din partid.

„Au fost două doamne, parcă. Nu-i vota nici dracu’, ca să fie foarte clar. Să mă exprim și butaforic (sic!), și metaforic. Faptul că au fost votați pe listele PSD nu li se datorează lor, ci partidului. Faptul că au plecat la alte partide, asta-i viața”