Evenimentul Zilei > Actualitate > Luptă surdă la vârful MAI. De ce a fost demis șeful Poliției de Frontieră
Luptă surdă la vârful MAI. De ce a fost demis șeful Poliției de Frontieră

Luptă surdă la vârful MAI. De ce a fost demis șeful Poliției de Frontieră

Un important șef din structurile MAI a anunțat că și-a înaintat demisia ministrului Marcel Vela. Ulterior, oficialii ministerului au transmis că acesta a fost eliberat din funcție. Care este adevărul?

La scurt timp după ce Poliția de Frontieră a anunțat că șeful acestei structuri importante din MAI, chestorul Ioan Buda, și-a înaintat demisia, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că ministrul Marcel Vela a dispus eliberarea sa din funcție, „ca urmare a evaluării situației operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne”.

Surse din MAI au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că decizia de eliberare din funcție a chestorului Ioan Buda survine după vizita de marți a ministrului Marcel Vela la Vama Nădlac.

Deși imaginile din weekend și de luni de la frontiera Nădlac I, cu sutele de persoane care așteptau, înghesuite, să ajungă la controlul de frontieră pentru a intra în țară, au făcut înconjurul țării, marți seara, la sosirea ministrului de interne în vama Nădlac – întors dintr-o vizită de lucru ce avusese loc în cursul zilei de marți la Budapesta -, nu mai era nicio urmă de vreo coadă.

De altfel, jurnaliștii prezenți în punctul de frontieră i-au spus ministrului că cei care veneau înspre frontiera Nădlac I, din Ungaria, au fost opriți înainte de granița cu România, pentru a nu crea cozi și, implicit, pentru a nu-i vedea oficialul. Ministrul a spus însă că este vorba despre un „fake news” și că, în fapt, autoritățile maghiare au schimbat, din nou, orarul de tranzitare a Ungariei.

Sursele MAI au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că stoparea cetățenilor români la granița cu Ungaria ar fi fost o înțelegere a șefului Poliției de Frontieră, chestorul Buda, cu omologii maghiari.

„Chestorul Buda a făcut o manevră. Pentru că se știe de mult cu cei din Ungaria. Și a oprit fluxul de oameni în timpul vizitei lui Vela. Ca dovadă, după plecarea ministrului, Vama Nădlac s-a umplut de oameni. Acum, Vela a aflat și i-a cerut demisia”, au precizat sursele evz.ro.

Ce a transmis, oficial, MAI…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: