Luna iulie este dedicată celor mai cunoscuţi supereroi de benzi desenate. Spiderman şi Batman.

Primul se întoarce la origini, într-un remake al filmului cu Tobey Maguire, al doilea ajunge la finalul mult aşteptat, fiind ultima producţie a seriei regizată de Christopher Nolan. Care va învinge la box office? Cei mai mulţi specialişti mizează pe eroul DC Comics, Batman.

"Cavalerul negru" a stat câteva săptămâni după lansare pe primul loc în topul realizat de IMDB, iar în prezent este pe locul patru în topul producţiilor cu cele mai mari încasări. "Cavalerul Negru: Legenda renaşte" ar putea să îl întreacă. Pe de altă parte, Spiderman, eroul companiei de benzi desenate Marvel, a reuşit să obţină încasări uriaşe în trecut, dar nu să se apropie de "rivalul" său.

Spiderman, la a doua încercare

De data aceasta, cei de la Sony au sperat să ca aceeaşi poveste să atragă publicul cu figurile noi cooptate: Andrew Garfield şi Emma Stone. Par să fi reuşit până acum să obţină încasări uriaşe la box office. "Uimitorul Om-Păianjen" a intrat în cinematografe marţi şi a devenit producţia cu cele mai mari încasări în ziua respectivă: 35 de milioane de dolari în Statele Unite şi Canada.

Până acum lungmetrajul regizat de Marc Webb a încasat aproape 110 milioane de dolari în toată lumea şi asta în condiţiile în care în multe zone apare pe marele ecran la jumătatea lunii. În ţara noastră filmul apare abia pe 13 iulie.

"Cavalerul Negru" ajunge pe marile ecrane din România pe 20 iulie, concomitent cu lansarea din Statele Unite.
Este una dintre cele mai aşteptate producţii ale anului, mai ales că atât Chris Nolan, cât şi Christian Bale au spus că este ultima dată când se aventurează în lumea supereroului.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/dSn72h_6I9Q?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/atCfTRMyjGU?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

DC Comics vs. Marvel

În realitate, lupta la box office se dă mai curând între "Răzbunătorii", filmul Marvel Studios care a ajuns de la lansarea din primăvară pe al doilea loc în topul încasărilor din toate timpurile şi "Cavalerul negru: Legenda renaşte". Ultimul are cele mai mari şanse să detroneze producţia ce a reunit cei mai spectaculoşi supereroi Marvel, Omul de Oţel, Hulk, Thor, Căpitanul America. Ambele filme au fost lansate 3D.

"Răzbunătorii", regizat de Joss Whedon a fost convertit. a fost opţiunea lui Nolan şi pentru "Cavalerul negru: Legenda renaşte".

Filmele sunt difuzate, însă, în cinematografe IMAX ceea ce creşte considerabil încasările companiilor. În ceea ce priveşte bugetele, companiile au făcut o investiţie sigură în toate cele trei filme: cu bugete estimate undeva între 200 şi 250 de milioane de dolari, filmele nu au cum să nu fie profitabile.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/i0Zcb_Xdsgk?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>