Evenimentul Zilei > Politica > Lupta pentru șefia PNL se încinge.Orban cu Florin Cîțu sunt la cuțite
Lupta pentru șefia PNL se încinge.Orban cu Florin Cîțu sunt la cuțite

Lupta pentru șefia PNL se încinge.Orban cu Florin Cîțu sunt la cuțite

Confruntarea pentru șefia PNL, dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu, a ajuns și la Satu Mare, unde cei doi contracandidați s-au atacat direct, în fața liberalilor prezenți.

Florin Cîțu și Ludovic Orban au participat, împreună, la conferința județeană de alegeri a PNL Satu Mare. Cu acest prilej ei au continuat să se acuze reciproc, încercând să-și atragă noi susținători.

Tonul a fost dat de Ludovic Orban care i-a reproșat lui Florin Cîțu modul în care guvernul derulează programele de sprijin pentru mediul de afaceri, pregătește accesarea fondurilor europene din noul exerciţiu financiar şi obţine aprobările pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Noi nu putem să ne asumăm decât un singur obiectiv: buna guvernare. Pentru că, până la urmă, ca să putem peste patru ani să cerem votul oamenilor şi să-l şi primim, trebuie să susţinem mediul de afaceri – şi aici toate programele guvernamentale de sprijin trebuie să se mişte mult mai repede decât cum se mişcă acum.

Trebuie să susţinem investiţiile publice masive; trebuie să absorbim în mod inteligent toate fondurile europene care sunt la dispoziţia noastră – şi aici n-aş vrea să spun că încă nu s-au făcut autorităţile de management la ADR-uri, că negocierile pe bugetul 2021-2027 sunt departe de a fi finalizate, că nu suntem campioni în ceea ce priveşte aprobarea PNRR, că sunt încă destule lucruri în care noi putem să arătăm că suntem capabili de buna guvernare”, a afirmat Orban.

Înregistrare incredibilă din PNL: Dacă mă votați, vă angajez la stat. AUDIO
PNL

Cîțu îi reproșează lui Orban discursul de tip PSD

Discursul acestuia nu a fost, însă, pe placul premierului care i-a reproșat că a preluat acuzațiile PSD. Florin Cîţu a declarat că atacurile la adresa sa şi a Guvernului venite din partea colegilor de partidîn cadrul campaniei interne de alegeri din PNL „seamănă foarte mult cu ceea ce face PSD”. El i-a transmis lui Orban că este posibil să nu mai aibă un viitor în politica românească.

Premierul a precizat că această campanie de alegeri interne din PNL este despre competiţie transparentă, în cadrul căreia liberalii, dar şi toţi românii, pot să vadă cum se comportă două echipe.

„Din păcate, pot să vadă şi lucrurile mai neplăcute. Lucruri care nu ar trebui să se întâmple în PNL, pentru că noi nu suntem PSD. Când ataci membrii Guvernului, premierul, seamănă foarte mult cu ceea ce face PSD. Când, cu câteva luni în urmă spui că o decizie a premierului este bună, că este în spiritul Constituţiei, iar peste câteva luni spui că nu mai este bună, pentru că trebuie evaluată, arată că astfel de politicieni, poate, nu mai au un viitor în România. Trebuie să fim transparenţi, trebuie să fim oneşti cu românii şi să le promitem ceea ce putem să facem, asta este guvernarea liberală”, a declarat Cîţu, la Satu Mare.

Florin Roman, fostul lider PNL

Florin Roman l-a pus la zid pe Orban

O altă serie de acuzații au venit din partea deputatului Florin Roman, un apropiat al premierului Cîțu. El l-a acuzat pe Ludovic Orban că nu a alocat fonduri comunităților locale, în mandatul său de premier. La fel ca și Florin Cîțu, deputatul Roman le-a reproșat lui Ludovic Orban și susținătorilor săi atacurile de tip PSD-ist la adresa guvernului. Aceasta, deși nici el nu s-a dat în lături de la acuzații.

„Banii nu ajung niciodată pentru comunitățile locale, dar este mai bine decât zero, cum era pe vremea fostului Guvern. A fost sunat de un domn, prezent aici de față care i-a spus că nu este bine că se face, mai bine să nu se facă. Sunt îngrijorat de ceea ce se întâmplă în PNL. Vreau un președinte unificator, nu vreau un președinte care să ne dezbine. În anul 2024 vom avea trei rânduri de alegeri. Noi avem o alegere foarte simplă: între trecut și viitor, iar dacă nu vom avea un mandat de succes, atunci vom avea probleme mari în 2024.

Atunci când pierzi, fie faci un pas înapoi, fie vi și spui: oameni buni, voi decideți. Eu încă nu am văzut un președinte al PNL care să nu facă un pas înapoi atunci când pierde alegerile”, i-a transmis Florin Roman lui Orban.