Evenimentul Zilei > Politica > Lupta pentru șefi a PNL, între Orban și Gorghiu
Lupta pentru șefi a PNL, între Orban și Gorghiu

Lupta pentru șefi a PNL, între Orban și Gorghiu

Biroul Politic Național al PNL se reunește astăzi pentru a-l alege pe succesorul lui Klaus Iohannis în funcția de co-președinte al liberalilor. Președinții de filiale ai PNL s-au întâlnit ieri seară cu Klaus Iohannis pentru a discuta despre cine îi va lua locul în partid. În mod neașteptat, la această ședință și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, purtătorul de cuvânt Alina Gorghiu.

Ulterior, inclusiv Klaus Iohannis și-a anunțat susținerea pentru Alina Gorghiu, spunând că va recomanda liberalilor să fie votată succesoarea sa la șefia PNL. În plus, tot ieri seară, Teodor Atanasiu și-a anunțat retragerea din cursa pentru șefia PNL în favoarea lui Gorghiu.

Mâine, Klaus Iohannis, care va prelua duminică mandatul de președinte al României își va anunța retragerea din partid.

Potrivit surselor EVZ, Klaus Iohannis nu era mulțumit de cele două variante apărute: Ludovic Orban și Teodor Atanasiu, dorind ca succesorul său să fie cineva din tânăra generație.

În cursul zilei de ieri, Cristian Bușoi urma să fie cea de-a treia variantă pentru șefia PNL, acesta fiind susținut de europarlamentarul Eduard Hellvig, un apropiat al lui Iohannis.

Pe de altă parte, potrivit unor surse liberale, Ludovic Orban ar fi strâns, în timpul cât contracandidat i-a fost Atanasiu, susținerea a 32 de filiale. După intrarea în cursă a Alinei Gorghiu sprijinul acestora poate fi cu semnul întrebării.

Un semnal important a fost dat marți, când, PNL și-a ales noul lider de grup de la Camera Deputaților în persoana lui Ludovic Orban, care l-a învins pe Mihai Voicu.

Orban ar fi susținut și de Crin Antonescu, dar și de majoritatea senatorilor liberali. În general, aceștia sunt și membri ai Biroului Politic Național al PNL. Secretarul general, Marian Petrache, a afirmat însă că va demisiona dacă Orban devine noul șef al PNL.