Barack Obama îl susţine pe Joe Biden pentru alegerile prezidenţiale americane din noiembrie viitor. Marţi, 23 iunie, fostul preşedinte al Statelor Unite a spus că mizează pe un „salt mare” pentru a permite candidatului democrat să-l bată pe Donald Trump.  Discursul fostului preşedinte  a avut loc în timpul unei strângeri de fonduri online organizate pentru fostul său vicepreşedinte Joe Biden.

Datorită acestui eveniment online, cu un Barack Obama care este încă foarte popular în rândul democraţilor, Joe Biden a strâns 7,6 milioane de dolari de la peste 175.000 de mici donatori, un record pentru campania sa, potrivit echipei sale.

După ce a fost discret timp îndelungat, Barack Obama a vorbit de mai multe ori de la moartea lui George Floyd pe 25 mai, care a stârnit un protest istoric împotriva violenţei poliţiei şi a escaladării rasismului în Statele Unite.

„Sunt aici pentru a spune că ajutorul va veni dacă ne facem treaba noastră, pentru că nu există nimeni în care să am încredere să vindece rănile acestei ţări şi să revină pe un drum drept decât în marele meu prieten Joe Biden „, a spus cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite.

Obama acuză

Casa Albă, condusă de Donald Trump, precum şi republicanii şi mass-media conservatoare au lovit „chiar baza existenţei noastre”, a acuzat el. Însă „vestea bună, care mă face optimist, este faptul că oamenii s-au trezit în toată ţara, în special în rândul celor mai tineri, care spun nu numai că s-au săturat de abordarea guvernului haotic, dezorganizat şi meschin „al lui Donald Trump”, care doresc să abordeze altfel provocările care au afectat această ţară de secole „, a adăugat el.

„Ţara noastră este mai bună, mai generoasă şi mai inteligentă decât poate înţelege Donald Trump”, a declarat Joe Biden, 77 de ani, care-l va înfrunta la urne pe 3 noiembrie.

Deşi asistăm la o campanie paralizată brusc în martie de pandemie, de restricţii, de starea de urgenţă şi deci măsuri de precauţie pentru a preveni răspândirea Covid-19, chestiuni pe care le respectă cu sfinţenie şi-l împiedică să fie mai mult pe teren, fosta mână dreaptă a lui Obama, se pare că a crescut în sondaje depăşindu-l pe Donald Trump.

Dar mai sunt mai mult de 4 luni de campanie care se anunţă feroce, iar alegerile prezidenţiale americane se desfăşoară adesea în anumite state-cheie care trec de la un partid la altul privind opţiunile de vot, informează Le Point.