Luptă în UDMR: Olosz dă cu Vadim în Kelemen

Luptă în UDMR: Olosz dă cu Vadim în Kelemen

Deputatul Olosz Gergely, aspirant la şefia UDMR, îl acuză pe Kelemen Hunor, contracandidatul său că deschide poarta reîntoarcerii lui C.V. Tudor.

Cu o săptămână înaqinte de alegerile pentru șefia UDMR tensiunile dintre pretendenți izbucnesc public. Olosz Gergely îl acuză pe Kelemen Hunor că susține o propunere legislativă care îi va aduce beneficii Partiului România Mare condus de C. V. Tudor. ''Prin propunerea de reducere a pragului electoral la 3%, Kelemen Hunor îşi asumă un proiect politic de scădere a reprezentativităţii UDMR în rândul comunităţii maghiare şi deschide poarta reîntoarcerii lui Corneliu Vadim Tudor pe scena politică din România'', a susținut deputatul Olosz Gergely într-un comunicat de presă.

Deputatul mai susţine că reîntoarcerea în politica mare a naţionaliştilor extremişti ar aduce daune incomensurabile comunităţii maghiarilor din România.' 'Nu avem timp şi energie de consumat împotriva discursurilor lui Vadim Tudor şi ale adepţilor acestuia, trebuie ca noi, maghiarii, să ne unim eforturile pentru aduce bunăstare membrilor comunităţilor în care trăim şi pentru punerea în valoare a identităţii noastre naţionale'', mai afirmă Olosz Gergely.

Hunor: Olosz nu cunoaște legea electorală În replică Kelemen Hunor afirmă că Olosz, deşi este în Parlament de doi ani, nu cunoaşte legea electorală.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Domnul deputat, după doi ani de activitate în Parlamentul României, nu ştie să facă diferenţa între alegerile locale şi alegerile parlamentare, care sunt reglementate de nişte legi diferite. Domnul Kelemen Hunor nu a declarat niciodată ca ar dori să scadă de la 5 la 3% pragul în cazul alegerilor parlamentare, el a vorbit de scăderea acestui prag - într-adevăr, de la 5 la 3%, în cazul alegerilor locale, la rugămintea reprezentanţilor UDMR din zone interetnice unde minoritatea maghiară trăieşte într-un număr foarte mic, cum ar fi Alba, Hunedoara, Bistriţa", a comunicat pentru Agerpres biroul de presă al deputatului Kelemen Hunor.

Potrivit acestora, în ceea ce priveşte alegerile parlamentare, Kelemen Hunor a avut o singură referire, în care a făcut trimitere la un sistem mixt, care ar însemna să rămână acele colegii uninominale, dar să existe şi o listă comună pe ţară. Congresul UDMR va avea loc pe 27 februarie la Oradea. Pe lângă cei doi candidați, s-a mai înscris și Petere Eckstein Kovacs, fost senator UDMR actual consilier prezidențial.