Evenimentul Zilei > Justitie > Lupta Anticorupție nu a făcut decât să PERFECŢIONEZE metodele CORUPŢIEI și să APERE corupții prieteni cu SRI și DNA
Lupta Anticorupție nu a făcut decât să PERFECŢIONEZE metodele CORUPŢIEI și să APERE corupții prieteni cu SRI și DNA

Lupta Anticorupție nu a făcut decât să PERFECŢIONEZE metodele CORUPŢIEI și să APERE corupții prieteni cu SRI și DNA

Dacă există acestă presupusă -luptă anticorupţie- extrem de bine cultivată în societate, de cealaltă parte a baricadei avem voci curajoase care încearcă să explice oamenilor despre cum sunt manipulaţi. Şi, toate acestea cu aportul: unora din ei bine plătiți de la ONG-uri până la vreun post TV, ori de vreun apropiat al Serviciilor abonat la banii statului, îi vezi în fiecare seară, spunând aceleași lucruri, pe tonuri diferite, morali, imaculați, cavaleri ai dreptății cu mâinile pătate de bani primiți fix în același mod pe care-l înfierează.

"Cultivarea Fricii. Lichelele și Profesioniștii.
Sunt Lichele care umplu ecranele televizoarelor, intelectuali fini care nu scriu o carte, ratați care până mai ieri rupeau ușile vreunui puternic al zilei pentru a primi o ciosvârtă de la stat sau pentru vreo șpagă directă, negociindu-și serviciile mai ceva ca o "fată" de pe centură, care trăiesc pur și simplu din cultivarea "Fricii". Unii din ei bine plătiți și acum de te miri cine, de la ONG-URI până la vreun post TV, ori de vreun apropiat al Serviciilor abonat la banii statului, îi vezi în fiecare seară, spunând aceleași lucruri, pe tonuri diferite, morali, imaculați, cavaleri ai dreptății cu mâinile pătate de bani primiți fix în același mod pe care-l înfierează. Îmi aduc aminte de unul care stătea zi de zi în anticamera unui politician căruia îi cerea 10 000 de euro pentru a-și turna șeful, altul care și-a "scos ochii" cu alți trei o noapte întreagă pentru a prinde o sinecură, etc.
Ce spun ei, zi de zi? Că plecarea lui Kovesi ar însemna revenirea corupției și corupților la " butoane". În prostia lor, unii chiar cred asta, sau și-au autoindus această frică.
Să fim înțeleși: Măreața "Luptă" Anticorupție nu a făcut decât să perfecționeze metodele corupției și să apere corupții prieteni cu SRI și DNA. Exemple am cu sutele. În România Corupția a rămas la fel, ba s-a rafinat; și dacă vreți un exemplu, gândiți-vă la primarul din localitatea dumneavoastră, la angajările pe care le-a făcut în ultima vreme, dar și la lucrările pe bani publici făcute de primărie; dar mai ales, gândiți-vă la:
Profesionalismul oamenilor care lucrează în administrație, în regii, în societăți ale statului, dar și în privat. Așa cum am spus, "Lupta" face mai mult rău decât Corupția însăși: Cea mai mare problemă a României nu este nici pe departe Corupția, ci Nepriceperea sau "Lipsa de Profesionalism", în toate domeniile. De la mecanicul pe care nu-l găsește Țiriac pentru mașinile lui, până la ministrul sau primul ministru care habar nu au de nimic: cel mai mult au condus o mașină și i-a pus partidul să conducă un domeniu sau un guvern; și la PSD dar și la partidele de dreapta e la fel. Marea problemă a României este aceea că angajările la stat se fac de vreo 15-20 de ani pe pile și recomndări de la partid, nu pe criterii de profesionalism. De la fonduri europene, la dezastrul din orice domeniu, totul se datorează incompetenților care populează până la refuz aparatul bugetar. Dar despre cea mai gravă problemă a țării, deprofesionalizarea cumplită, lipsa de pasiune în ceea ce fac, prostia cruntă, nu vorbește nimeni. Iar fenomenul acesta se produce cel mai grav la nivelul tinerilor, cărora "li se rupe" de totul și de orice, " bani să iasă" și ziua de salariu să vină. O să vi se pară ciudat, dar vă rog să calculăm în timp împreună:
Deprofesionalizarea gravă a început odată cu "Lupta Anticorupție", adică acum vreo cincisprezece ani. Între nivelul " Luptei Anticorupție" și Lipsa de Profesionalism, inclusiv în Politică, Administrație, Educație, Sănătate, ș.a.m.d. există o relație direct proporțională: cu cât " Lupta" e mai mare și mai gălăgioasă, cu atât avem mai puțin profesioniști; De ce? E un fenomen demonstrat în toate țările care și-au ales sau le-a fost impusă, cum s-a întâmplat la noi, "Lupta", în dauna Anticorupției, în felul acesta, fără profesioniști, țările sunt mai ușor de "ocupat", economic în primul rând. Populației i se servește o țintă falsă și este setată pe o direcție falsă. O să vă dau un exemplu: Dacă la dumneavoastră în familie v-ați certa de dimineața până seara și v-ați acuza și suspecta reciproc că furați bani din casă, zilnic, an de an, un deceniu, două, unde ați ajunge? Nu ați rezista nici un an; Ceea ce se întâmplă și în cazul României:
Rezistența la " Rupere" s-a depășit demult. Dar despre asta, într-o postare viitoare", a scris politicianul Gelu Vişan pe pagina sa de socializare.