Evenimentul Zilei > Actualitate > Lupescu tulbură din nou apele la naţională
Lupescu tulbură din nou apele la naţională

Lupescu tulbură din nou apele la naţională

Directorul general al FRF a spus că Adrian Mutu nu va fi convocat prea curând la prima reprezentativă de fotbal, după problemele pe care le-a avut.

Ionuţ Lupescu, director general la FRF, nu se fereşte să vorbească despre selecţia de la echipa naţională a României. Oficialul de la "Casa Fotbalului" a abordat un subiect pe care selecţionerul Răzvan Lucescu îl tot evită.

"Kaiserul" a spus că Adrian Mutu, jucătorul Fiorentinei, nu va reveni prea curând sub tricolor, din cauza perioadei tumultoase pe care o traversează în ultimul timp.

"Briliantul" îşi va juca ultima şansă la Fiorentina

"Deocamdată, de un an, Mutu nu prea joacă şi va fi greu să revină. Adi Mutu are nevoie să-şi găsească liniştea şi să joace. Dacă va fi cel de acum doi-trei ani, atunci va fi convocat", a spus Lupescu. El a criticat atitudinea lui Mutu, care a încercat să se despartă de Fiorentina. "Este de patru- cinci ani la Fiorentina şi, chiar dacă vrei să pleci, o faci în alt mod. Cred că a fost influenţat greşit", a mai afirmat directorul FRF.

"Kaiserul" i-a atacat indirect pe fraţii Becali, cei care l-au învăţat iniţial pe Mutu să-şi compună o strategie prin care să-i şicaneze pe italieni pentru a-l lăsa să plece gratis. Ieri, clubul toscan a anunţat oficial că Mutu va fi reprimit la antrenamente. "E ultima lui şansă", a spus Andrea Della Valle, patronul echipei Fiorentina. Piteşteanul nu face parte din lotul de 29 de fotbalişti convocaţi de Răzvan Lucescu pentru stagiul de pregătire din Cipru (3-9 februarie).

Naţionala va susţine două teste de verificare, cu Ucraina (8 februarie) şi cu învingătoarea jocului dintre Cipru şi Suedia (9 februarie). Până aseară nu se ştia cu exactitate dacă meciurile tricolorilor vor fi televizate în România. TVR şi-a manifestat interesul pentru achiziţionarea celor două partide, dar negocierile stagnează din pricina preţului prea mare cerut de firma care deţine drepturile de transmisie.

L-a îndepărtat pe Rădoi

Ionuţ Lupescu nu este la prima declaraţie în care se pronunţă asupra selecţiei de la echipa naţională. Anul trecut, după meciul pierdut de România în Franţa (scor 0-2), în preliminariile Campionatului European din 2012, fostul mijlocaş i-a atacat pe Mirel Rădoi şi pe Răzvan Cociş. "Nu mai avem valori. Vă dau exemplul lui Răzvan Cociş şi Mirel Rădoi. De când s-au dus în Arabia Saudită, ei sunt într-o scădere. Eu am jucat în campionatul de acolo şi ştiu care este nivelul", a spus Lupescu.

Ca urmare a acestei afirmaţii, Rădoi s-a enervat şi a anunţat că nu va mai onora convocările. Deşi Răzvan Lucescu a discutat cu jucătorul formaţiei arabe Al-Hilal, selecţionerul nu a mai reuşit să-l înduplece pentru a reveni asupra hotărârii. Rădoi i-a dat o replică publică lui Lupescu. "A zis că sunt în scădere? În scădere de greutate sau de înălţime poate! Din păcate, sunt nişte oameni care în faţă te laudă şi pe la spate spun numai lucruri nelalocul lor", l-a contrat Mirel pe "Kaiser".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.