Ionuț Lupescu (49 de ani) și-a lansat candidatura, pentru șefia FRF. Evenimentul s-a desfășurat la hotelul Marriott, iar fostul internațional român a avut alături nume de refeință ale fotbalului românesc: Gică Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea, Tudorel Stoica, Dan Petrescu, Ionel Ganea, Marius Lăcătuș, Dorin Mateuț, Cristi Chivu sau Victor Pițurcă. Prin intermediul unui mesaj video, legendarul Sir Alex Ferguson, fostul antrenor al lui Manchester United, i-a urat succes lui Lupescu.

„Meriți să câștigi aceste alegeri

„Țara ta are nevoie de experiența ta. Toți antrenorii din comitetul de la UEFA îți urmează mult succes și sunt alături de tine. Meriți să câștigi aceste alegeri și sunt convins că poți face o treabă extraordinară”, a transmis scoțianul, care s-a împrietenit cu Lupescu în perioada în care cei doi au colaborat în cadrul Comisiei Tehnice a UEFA.

Alegerile FRF se vor desfășura pe 18 aprilie. Candidații sunt: Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș, Sorin Răducanu și Răzvan Burleanu

Nici Mircea Lucescu, selecționerul Turciei, nu l-a uitat pe cel pe care l-a lansat în fotbalul mare, în perioada în care cei doi lucrau la Dinamo. „A renunțat la o carieră sigură la UEFA pentru a ajuta fotbalul românesc. Responsabilitatea lui va începe atunci când va deveni președinte”, a spus Lucescu, tot într-un mesaj video.

„Oamenii de fotbal să revină acolo unde le e locul”

Ionuț Lupescu a tras un semnal de alarmă, legat de starea deplorabilă a fotbalului românesc. „Decalajul dintre Est și Vest va fi și mai mare. Trebuie să luăm măsuri radicale. Trebuie să facem ceva pentru a nu cădea și mai mult. Am prezentat un program-manifest. Trebuie să readucem sponsorii și oamenii pe stadioane. E foarte important ca oamenii de fotbal să revină acolo unde le este locul”, a declarat Lupescu. Pe de altă parte, fostul mijlocaș a promis că va face un audit la FRF, dacă va câștiga.

„Și Burleanu a zis asta și nu l-a mai prezentat presei. Eu o să-l prezint. Pentru că așa este normal. Avem nevoie de legi pentru sport, voi merge împreună cu Gino (n.r. – Iorgulescu, șeful LPF) să convingem politicienii că avem nevoie de asta”.