Luni, 27 februarie, de la ora 10.00, fanii concursului şi toţi cei interesaţi de competiţia Eurovision vor afla câte şi ce melodii au fost înscrise în concursul din acest an. Este încă un pas pe care echipa de realizatori ai proiectului Eurovision îl face pentru informarea în timp real a celor interesaţi de evoluţia competiţiei la nivel naţional (compozitori, interpreţi), dar şi pentru comu¬nicarea interactivă cu publicul larg, comunitatea artistică şi cu jurnaliştii.
 
De anul trecut, Eurovision, competiţia muzicală europeană a cărei Selecţie Naţională este organizată de TVR, a intrat în comunitatea online a celor mai importante reţele sociale din lume – Facebook (http://www.facebook.com/eurovision.romania) şi Twitter (http://twitter.com/EUROVISION_TVR).

Înscrierile pentru Eurovision 2012 s-au încheiat pe 23 februarie, după 18 zile pe care compozitorii şi interpreţii din România le-au avut la dispoziţie pentru trimiterea melodiilor. Deschiderea plicurilor are loc pe 27 februarie astfel încât să aibă timp să ajungă la TVR toate plicurile care, conform regulamentului, au fost expediate până în 23 februarie, data poştei. După deschiderea plicurilor pe 27 februarie, marţi, 28 februarie, la sediul TVR va avea loc audiţia şi preselecţia melodiilor înscrise în prezenţa juriului desemnat de TVR. Juriul va alege numărul şi melodiile care vor intra în spectacolul live din 10 martie de la TVR 1, când va fi aleasă melodia care va reprezenta România la Concursul Cântecului European – Eurovision 2012.
 
Selecţia Naţională pentru alegerea melodiei care va reprezenta România la Eurovision va avea loc pe 10 martie 2012, urmând ca piesa câştigătoare să participe în prima semifinală Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, tot în capitala Azerbaidjanului, Baku.