Potrivit agenției de știri TASS, șeful departamentului de Cercetare al Institutului de Medicină şi Biologie, Evghenii Ilin, a anunțat că vor fi testate tehnologii medicale destinate viitoarei baze de pe Lună. Testele vor fi efectuate la staţia rusească Vostok din Antarctica, unde, spune Ilin, se vor simula condițiile de pe Lună.

Staţia Vostok se află la 1.230 de kilometri de Polul Sud şi la o altitudine de 3.500 metri iar temperatura medie este de -55 de grade Celsius, scrie ziarul Libertatea Cuvântului, de la Cernăuți. Cercetătorii ruşi vor să realizeze un sistem de telemedicină în vederea instalării unei baze lunare a Kremlinului pe Lună.

Reamintim că Agenţia spaţială de la Moscova, Roskosmos, a anunţat că planifică instalarea unei colonii ruseşti pe satelitul Pamantului, începând din 2025, după ce, iniţial, se vorbea chiar despre colonizarea planetei Marte. Planurile în acest sens ar putea fi finalizate chiar anul viitor, iar analiştii cred că ar putea muta „războiul rece” dintre Rusia şi Occident în spaţiu. Deocamdată, acesta se încălzește foarte repede în Marea de Azov și Marea Neagră.

 

Citește și: