Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România. Anunțul BOR

PastePaste

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România, la București. Aceasta a fost adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România, la București. Aceasta a fost adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Lumina Sfântă este oferită, la această oră, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la aeroport. Apoi, Lumina Sfântă va ajunge în toată țara fie cu aeronave, fie cu elicoptere sau cu mașini. La Constanța, potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, Lumina Sfântă va fi luată din largul Mării Negre.

Învierea Domnului

Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolit Ardealului, Laurenţiu Streza, a spus în Pastorala la Învierea Domnului că „Hristos cel înviat e şansa vieţii noastre celei veşnice şi doar El este scăparea şi ajutorul nostru, doar în El avem nădejdea noastră”.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

„Să cultivăm relaţia noastră cu Dumnezeu, să ne îngrijim de frumuseţea noastră interioară, să dăm Chipului pe cel după chip, să fim împlinitori ai cuvântului lui Dumnezeu, nu doar propovăduitori, pentru ca toţi împreună să ne desfătăm de bunurile gătite în Împărăţia cerurilor celor ce curat l-au iubit pe Dumnezeu”, a mai spus IPS Laurenţiu Streza.

IPS Laurenţiu Streza a adăugat că, „mai mult ca niciodată, greutăţile ne apasă şi ştim că doar mila lui Dumnezeu, pe care trebuie să o cerem stăruitor cu lacrimi, cu umilinţă şi cu post, ne poate scoate din toate necazurile, ispitele şi încercările ce ne împresoară”.

Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolit Ardealului i-a mai sfătuit pe credincioși să participe la cât mai multe slujbe.

„Fiecare Liturghie este un Paşte, fiecare Liturghie este Cina de Taină cea care se petrece veşnic în cer şi la care luăm parte încă din lumea aceasta. Fiecare duminică este un dar al Învierii, este un dar al Mântuitorului pentru noi. Paştile le serbăm nu doar astăzi, ci mereu, neîncetat, până ne vom muta cu toţii, dacă vom fi găsiţi vrednici, în Împărăţia iubirii Preasfintei Treimi. De aceea, noi toţi trebuie să cinstim nu doar acest mare praznic împărătesc, ci şi toate duminicile şi sărbătorile de peste an, ca unele care ne trec şi ele, permanent, spre o altă lume, care ne dau suflul şi puterea veacului viitor, prin care putem să depăşim toate încercările acestei vieţi. Să ne străduim fiecare după putinţă să participăm cât mai des la Sfânta Liturghie şi, mai ales, să preţuim darul infinit şi negrăit al dragostei Stăpânului nostru, care vine neîncetat la noi ca să ne atragă la Sine, să ne treacă în patria Sa cea cerească”, a mai arătat IPS Laurenţiu Streza în Pastorala la Învierea Domnului.