Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Lumea, răstignită între două romane proaste: „Val mascat” și „Invitație la Balș”
Lumea, răstignită între două romane proaste: „Val mascat” și „Invitație la Balș”

Lumea, răstignită între două romane proaste: „Val mascat” și „Invitație la Balș”

Situația evoluează cu o rapiditate amețitoare, ca în romanele pentru mahalagioaice, în care nu se pune preț pe detalii sau logică. Un tăvălug narativ zdrobește cititorul.

Avem un virus (SARS-CoV-2) și trei tulpini noi: britanică, sud-africană și braziliană. În total, patru. Singura care poartă nume științific e rădăcina. Dacă îi spui „chinezească” ești rasist. Celorlalte trei poți să le spui cum vrei. Nu se supără. Dar rădăcina e sfântă.

*

Dacă rădăcina e sănătoasă, tulpina crește repede. Mai ales cea britanică. „Este echivalentă cu o a doua pandemie”, spune Jean-François Delfraissy, președintele Consiliului Științific COVID-19 din Franța. Dar avertizează că și tulpinile sud-africană și braziliană se dezvoltă cu iuțeală.

În curând, vom avea patru pandemii. Ca patru rândunici. Două mari și două mici.

*

Slavă Domnului că avem vaccinuri!

Penuria de acum este temporară. Probabil. Companiile au luat banii, dar s-au împotmolit în producție.

Și în tulpini. Nu se știe dacă vaccinurile pentru care s-a plătit sunt eficiente și la noile tulpini. Companiile care au luat banii, spun că studiază să vadă cum își pot adapta vaccinurile. Deci probabil că nu sunt eficiente.

Delfraissy zice că există două soluții: ori companiile editează noi mesageri ARN, ori introduc trei ARN mesageri în aceeași capsulă vaccinală. Unul împotriva virusului standard și doi pentru tulpinile britanică și sud-africană.

Declarația expertului este veche de o săptămână, când tulpina braziliană nu se înfipsese bine pe pământul european. Între timp s-a înfipt.

„Să ascultăm de experți!”

*

Slavă Domnului că vaccinurile au o eficiență de 95%! Israelul și-a vaccinat jumătate din populație și numărul de infectări continuă să crească.

Duminică noaptea expiră lockdown-ul. Ministrul Sănătății a avertizat că dacă acesta nu este prelungit, Israelul va deveni un „incubator incontrolabil a coronavirusului”.

Nici în alte țări – Marea Britanie, Germania, Franța – numărul de infectări nu scade în urma campaniei de vaccinare.

„Să ascultăm de experți!”

*

În contextul penuriei europene de vaccinuri, Germania a interzis vaccinul AstraZeneca la persoanele peste 65 de ani. Categoria cea mai vulnerabilă. Spre deosebire de cele de la Pfizer și Moderna, cel de la AstraZeneca este un vaccin „normal”. Nu se inoculează un messagee ARN, ci viruși inactivați.

Motivul măsurii germane: „date insuficiente” privind eficiența vaccinului la persoanele vârstnice.

Ciudat este că nimeni nu mai știe numărul persoanelor vârstnice decedate după vaccinarea cu Pfizer și Moderna, zise și „revoluționare”. Despre AstraZeneca se știe „doar” de un deces în timpul testelor. Iar persoana respectivă nu era în vârstă.

Experții ne asigură că toți aceștia nu au murit DIN CAUZA vaccinurilor, ci pentru că aveau comorbidități.

Invers decât la COVID, unde toată lumea moare DIN CAUZA lui, indiferent de câte comorbidități ar avea. Chiar și dacă te calcă tramvaiul.

„Să ascultăm de experți!”

Și totuși: ce are Merkel cu bătrânii?

*

Dilemă: penuria de vaccinuri este menită să acopere ineficiența lor în oprirea pandemiei SAU intenția de a prelungi pandemia la nesfârșit?

*

În febra apariției vaccinurilor, nimeni nu a sesizat că Organizația Mondială a Sănătății a modificat definiția dată „imunității colective”.

Până în luna noiembrie, aceasta suna așa:

„Imunitatea colectivă (de turmă) este protecția indirectă la o boală infecțioasă când populația devine imună fie prin vaccinare, fie prin imunitate dezvoltată printr-o infectare anterioară.”

În noiembrie, însă, definiția a fost schimbată astfel:

„«Imunitatea de turmă», cunoscută și ca «imunitate colectivă», este un concept folosit pentru vaccinare, potrivit căruia populația poate fi protejată de un anumit virus dacă este atins un anumit prag de vaccinare.”

Cu apendicele:

„Imunitatea colectivă este dobândită prin protejarea oamenilor de virus, nu prin expunerea lor la el.”

Sesizați diferența? Imunizarea pe cale naturală, prin infectare, a fost suprimată. Prin aceasta, a fost eliminată însăși ideea de întărire a imunității pe care naturală.

Omul trebuie să aștepte supus vaccinarea în gaura lui de șarpe. Să nu își asume riscul libertății. Al emancipării de sub tutela autorităților. Singura imunitate este cea dobândită prin vaccinare.

„Să ascultăm de experți!”

În consecință, OMS a anunțat pe 11 ianuarie că „imunitatea colectivă nu va fi dobândită în 2021”, în ciuda apariției vaccinurilor.

*

Vaccinurile nu folosesc la nimic, măștile nu folosesc la nimic, restricțiile nu folosesc la nimic, dar trebuie să le facem, trebuie să le punem, trebuie să le respectăm.

„Să ascultăm de experți!”

***

Invitație la Balș

Spre ce ne îndreptăm? Avem două indicii. Unul este la Washington, celălalt la Davos.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE