Lumea hocheiului mondial deplânge dispariţia echipei Lokomotiv Iaroslavl

Lumea hocheiului mondial deplânge dispariţia echipei Lokomotiv Iaroslavl

Rusia şi lumea hocheiului mondial deplâng dispariţia celor 36 de jucători ai echipei Lokomotiv Iaroslavl din prima ligă rusă, morţi în accidentul aviatic produs ieri în centrul Rusiei, scrie BBC.

"Cea mai neagră zi din istoria acestui sport", a declarat Rene Fasel, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Hochei. "O pierdere ireparabilă pentru lumea hocheiului", a subliniat, la rândul său, Viaceslav Fetisov, preşedintele Ligii Continentale de Hochei.

În total, 43 de persoane şi-au pierdut viaţa, printre care antrenorul canadian Brad McCrimmon şi jucători din Suedia, Cehia, Slovacia, Germania, Letonia şi Ucraina.

Deşi presa rusă a anunţat că singurul sportiv care supravieţuise impactului a murit la spital din cauza rănilor grave, medicii au declarat că Aleksandr Galimov este încă în viaţă după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Al doilea supravieţuitor este un inginer de zbor.

Suporterii din Trencin, Slovacia, au aprins aseară lumânări în memoria jucătorului Pavol Demitra, în timp ce la Praga fanii s-au strâns în piaţa din centrul vechi pentru a-i comemora pe cei trei jucători cehi care au pierit în tragedia de ieri: Josef Vasicek, Karel Rachunek şi Jan Marek.

În oraşul de pe Volga unde s-a produs accidentul, Iaroslavl, mii de fani s-au strâns în faţa stadionului Lokomotiv, intonând imnul echipei şi scandând numele jucătorilor. În Piaţa Roşie din Moscova s-au strâns, de asemenea, numeroşi suporteri cu lumânări aprinse. Cei 10.000 de spectatori prezenţi ieri pe stadionul din Minsk unde urma să se desfăşoare campionatul Ligii Continentale de Hochei au ţinut un moment de reculegere după ce meciul de deschidere a fost anulat la vestea tragediei de la Iaroslavl. "Deşi s-a întâmplat la mii de mile distanţă, această tragedie reprezintă o pierdere uriaşă pentru lumea hocheiului, inclusiv pentru Liga Nord-Americană de Hochei (NHL) care a pierdut atâţia taţi, fii şi prieteni", a declarat Gary Bretman, şeful NHL. Lumea hocheiului era deja îndurerată după moartea, în ultimele luni, a trei jucători din NHL  în trei incidente sperarate.

Ne puteți urmări și pe Google News