Evenimentul Zilei > Politica > Lui Cioloș îi e frică de blocarea votului în Diaspora
Lui Cioloș îi e frică de blocarea votului în Diaspora

Lui Cioloș îi e frică de blocarea votului în Diaspora

Premierul Dacian Cioloş i-a transmis ieri ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, că este îngrijorat că sunt extrem de puţini oameni înscrişi în Registrul Electoral, creat pentru românii din afara granițelor, în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă.

 „Din păcate, nu putem organiza secții de votare decât pe baza înscrierilor în acel registru. Şi sunt un pic îngrijorat legat de modul cum o să ne organizăm pentru a crea condiţii, ca să voteze cât mai multă lume din Diasporă”, a spus Cioloș.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că, până pe 19 iulie, 3.090 de alegători români din străinătate s-au înscris în Registrul electoral. La alegerile prezidențiale din 16 noiembrie 2014 s-au prezentat la urne 377.651 de români din Diaspora.

Vă prezentăm, pe scurt, deciziile luate ieri de Guvern:

◆ Persoanele fără venituri aflate într-o formă de detenţie sau măsură educativă privativă de libertate vor fi scutite de la plata taxei extrajudiciare de timbru pentru eliberarea actelor de identitate.

◆ Părţi din imobilul în care îşi are sediul Biblioteca Naţională vor putea fi utilizate pentru activităţi culturale, iar Ministerul Culturii va organiza procedura de licitaţie publică pentru închirierea unor părţi din bunul imobil.

◆ Dacian Cioloş i-a cerut ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, la începutul şedinţei de Guvern, să acorde prioritate unităţilor de învăţământ din mediul rural.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: